Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: 34 millió embernek akar szavazati jogot adni a baloldal

888.hu

2020.12.04. 08:26

Kire fognak szavazni? Aki behozza őket. Ki hozza be őket? A baloldali kormányok – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

Lengyelország kész elállni az Európai Unió következő hétéves költségvetésével és a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó pénzügyi alappal kapcsolatban kilátásba helyezett vétójától, ha az unió vezetői jóváhagynak egy magyarázó nyilatkozatot az uniós pénzügyi támogatások és a jogállamiság közötti kapcsolatra vonatkozóan.

Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy az unió most készíti el a következő hétéves költségvetését, és a koronavírus-járvány miatt a helyreállítási alapot. Elmondta, egy jogállamiságnak nevezett szabályt is hozzá akarnak tenni a pénzügyi csomaghoz.

Kiemelte:

azt javasoltuk, hogy a költségvetési részt el kell fogadni, míg a jogállamisági rendeletet később kell megvitatni.

Emlékeztetett, a lengyelekkel arról állapodtak meg, hogy közös megoldást fognak elfogadni.

Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a két dolgot külön kell választani”

– jelentette ki a kormányfő, hozzátéve: mindkét fél aláírta a közös kormánynyilatkozatot.

Orbán Viktor szerint az ügyről mindenki mindenféle szamárságot beszél, köztük Manfred Weber is. Kijelentette: az események között összefüggést lehet teremteni.

A kormányfő szerint miközben zajlik a járvány, addig betolnak elénk egy gazdaságvédelmi akciótervet, amelyhez hozzácsatolnak egy politikai rendeletet, és az utóbbi révén bármire rá lehetne kényszeríteni a tagállamokat.

Ez ma nem lehetséges, mert a mostani szabály az, hogy többségi döntéssel nem lehet egyetlen tagállamot sem rákényszeríteni olyasmire, amit nem akar – közölte.

Kiemelte:

miközben zajlik a járvány, kikerült egy friss bevándorlási terv, amelynek révén 34 millió migránsnak akarnak lakást adni, segélyt, illetve állampolgárságot.

Azt akarják eléri, hogy a migrációval kapcsolatos elutasító magyar és lengyel álláspontot le lehessen verni – jelentette ki a kormányfő.

Elmondása szerint a jogállamisági kritérium középpontjában az áll, hogy kényszeríteni lehessen a tagállamokat.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy semmilyen bizonyítékot nem látott arra, hogy Szájer József vagy Deutsch Tamás esetében politikai nyomásgyakorlás lenne, és az összefüggésben lenne a költségvetési vitával.

A miniszerelnök szerint a két pénzügyi alapot szét kell választani. Az egyik a költségvetés, amit nem lehet Magyarországtól elvenni, akkor sem, ha nem tud januárban hatályba lépni. A helyreállítási alap pedig egy másik dolog, amelyben a tagállamok közösen vesznek fel hitelt, de Orbán Viktor szerint Magyarország nem teszi jól, ha olyan országok mellett teszi ezt meg, amelyeknek az államadóssága az éves teljesítményük 150–180 százalékán áll.

Közösen vesszük fel, és közösen fizetjük vissza. Azért veszünk részt ebben, mert ha nem tesszük, akkor néhány ország gazdasága összeomolhat – jelentette ki, hozzátéve:

ez Magyarország részéről egy szolidaritási gesztus, de nem érdeke az országnak.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy a gazdasági kérdéseket nem lehet összekapcsolni politikai kérdésekkel.

Arról, hogy az unió szavazati jogot akar adni a bevándorlóknak, Orbán Viktor elmondta, hogy

ez maga a Soros-terv.

A kormányfő emlékeztetett: 34 millió embernek akarnak lakást és szociális segélyt, majd pedig szavazati jogot adni.

Kire fognak szavazni? Aki behozza őket. Ki hozza be őket? A baloldali kormányok”

– jelentette ki, hozzátéve: ha többen lesznek, akkor majd saját politikai szervezeteik lesznek.

Feltette azt a kérdést, hogy mennyire látnak előre a politikusok. Elmondása szerint azt látja, hogy a politikai gondolkodás egyre rövidebb távú. Ma már csak annyi a kérdés, hogy egy óra múlva mi lesz az online felületeken.

Orbán Viktor kiemelte: ha a baloldal a 34 millió migránsnak szavazati jogot ad, akkor hosszú ideig számíthatnak a támogatásukra.

A kormányfő nyomatékosította, hogy

a magyar baloldal is ebben töri a fejét, a Soros-tervet hajtják végre, európai uniós zászló alatt.

A kormányfő elmondta, a magyar baloldal célja, hogy a migránsok behozatala révén pluszszavazatokat szerezzen. Éppen ezért beszél sokat azokhoz, akiknek gyermekeik vannak, hogy ne engedjék, hogy megváltozzon az ország.

A vakcináról szólva elmondta: Brüsszel hatalmas pofont kapott. Miközben arról beszéltek, hogy Nagy-Britanniának rossz lesz az unión kívül, ők már szereztek vakcinát. Egy olyan vakcinával oltanak, amit közösen rendelt meg Brüsszel.

A kormányfő szerint úgy tűnik, hogy aki kilépett, az sokkal hasznosabban képes képviselni az érdekeit.

Elmondása szerint a járvány elleni védekezés és a vakcina nem politikai kérdés. Ezért Keleten és Nyugaton is tárgyalni kell. Ebben nem gátolhatnak meg minket multinacionális cégek.

Ha lesz vakcina, akkor az oltás nem a regisztrációs sorrendben zajlik majd. A regisztráció azért fontos, hogy tudják, kik akarnak oltást kapni. A beoltás rendje az lesz, hogy előbb az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát, aztán pedig a súlyos állapotban lévők következnek. További sorrendet is felállítanak.

Orbán Viktor szólt az intézkedésekről is.

Elmondta,

hétfőn születnek meg a döntések, hogy mi lesz karácsonykor és januárban.

Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére