Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: 2021 egy példátlanul sikeres év lehet

888

2021.02.05. 08:30

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszámolt a legújabb kormányzati intézkedésekről.

 

Orbán Viktor elmondta, hogy egyrészt vannak az oltottak és a fertőzésen átesettek, és ezen személyek száma március elejére el fogja érni az egymilliót. Minden 60 év feletti állampolgárt be fognak oltani március 15-éig, akik regisztráltak.

Ismertette, hogy április elejére kétmillió beoltott ember lesz, és ha a kínai vakcinát is használni tudjuk, akkor április elejére több mint kétmillió.

A jövő héten már orosz vakcinával is oltani fogunk”

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor közölte, hogy Szerbiában mind az orosz, mind a kínai vakcina kapcsán jók a tapasztalatok. A kormányfő elmondta, hogy a világban csata folyik a gyógyszergyártók között. Három különböző vakcina van: orosz, amerikai és kínai. Ezek a gyártók nagyon csúnya dolgokat tesznek közzé egymásról.

A kormányfő szerint ez a csata zajlik, és látszik a magyar nyilatkozatokból, hogy kik melyik érdek mellett szólalnak meg. A másik dolog a hatalomról szól. Elmondta, ő érti, hogy a baloldal ellenzékben van, és logikus, hogy ha rosszul működnek a dolgok, nem sikerül a válságkezelés, összeomlik az egészségügy, sokan halnak meg, akkor ez a kormányra nézve negatív dolog – mondta a kormányfő. Ez logikus gondolat, de egy világjárvány idején elfogadhatatlan – tette hozzá. A baloldal túlságosan messzire ment, úgy látja, hogy a baloldal emberiességi okokból átlépett egy határt.

Úgy véli, hogy

vannak szerencsésebb országok, akiknek szerencsésebb ellenzékük van, ahol a védekezésre összpontosított az ellenzék is”.

Tudomásul kell ezt venni, végezni kell a munkánkat – tette hozzá.

Elmondta, hogy van a brüsszeli vakcinabeszerzés, amely azonban lassan halad. Ezért úgy látja, hogy a brüsszelieknek az volt az elsődleges érdekük, minél olcsóbban szerezzenek be vakcinákat. Viszont a magyar kormány nem így gondolta. Úgy fogalmazott, hogy a magyaroknak „a pénz az élethez képest másodlagos”.

A tegnap megtartott gazdasági évnyitóval kapcsolatban elmondta, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv lezárult, és egy új időszak kezdődött el.
Hozzátette, ő is érzi a sürgetést, hogy a magyar emberek jelentős része szeretné visszakapni a régi életét. Megérti a vendéglátósok és szállodások nyomásgyakorlását, hogy minél hamarabb kinyithassanak. Ezt egy polgári, emberi dolognak tartja, azonban úgy véli, az elmúlt néhány nap tényei azt mutatják, hogy óvatosan kell haladni a nyitással.

Ismertette, hogy indítani fognak egy nemzeti konzultációt, ami a második hullám előtt nagy segítség volt a kormánynak, mert ki tudták olvasni belőle, hogy mi az, ami kibírhatatlan, és mi az, ami kibírható a magyar embereknek.

Elmondta, hogy a magyar emberek véleményét február közepe és március eleje között tudják felmérni.

Ismertette, hogy rengeteg intézkedést hoztak az elmúlt hónapokban, ám miután a vakcinák már megérkeztek, megkezdődhet a gazdaság újjáépítésének időszaka.

Elárulta, a kormány számára az a mérce, hogy Magyarországon mennyien dolgoznak, mennyien tudnak munkából megélni. A számokból az olvasható ki, hogy most kicsivel többen is dolgoznak, mint a tavalyi év ezen időszakában.

Gazdaság-újraindítási akciótervet dolgoztak ki, amelynek már az első intézkedéseit is meghozták. Elmondta, hogy április elején megkezdődik a magyar felsőoktatás átalakítása, 1500–2000 milliárd forintos beruházásról van szó. Továbbá június elején a teljes hazai energiarendszer és az agrárrendszer soha nem látott átalakításáról döntenek.

A 2021-es évről elmondta, hogy

jó eséllyel példátlanul sikeres újraindítási év lesz”.

 

Kifejtette, hogy a koronavírus miatt mindenhol visszaesett a gazdasági teljesítmény, azonban nemzetközi összevetésben egyáltalán nem néz ki rosszul a 2020-as év, a visszaesés mértéke alacsonyabb lesz, mint sok országban. Magyarországon ez 5-6 százalék, amivel „mi az élmezőnyhöz tartozunk”, hiszen az osztrákok mögöttünk vannak, és csak a németek és a csehek előznek meg bennünket.

A kormányfő közölte, hogy a vendéglátósoknak igazuk volt a bértámogatások ügyében.

Az utófinanszírozási rendszert megváltoztattuk, és most előlegben kifizetjük azt, ami jár nekik”

– tette hozzá.

Februárban minden pénzt kézhez kaphatnak. Elsősorban a számukra indítanak egy hitelprogramot, amely az újraindtási akcióterv része: kis- és középvállalkozások számára 10 millió forintos hitel 0 kamatozással 10 évre, és az első három évben nem kell törleszteni.

Abban, hogy kell-e különbséget tenni az oltottak és azok között, akik nem élvezik a védettséget, vagyis az úgynevezett vakcinaigazolvány kérdésében nem foglalt állást, mert éppen azért indítják el a konzultációt, hogy a magyar emberek erről kifejthessék a véleményüket. Hozzátette, mindent elképzelhetőnek tart, valamint „nem tartja az ördögtől valónak”, hogy akik átestek már a betegségen, továbbá akiket beoltottak, azok szabadabbak lehetnek.

Elmondta, március közepén Magyarország abban az állapotban lehet, hogy a 60 évnél idősebb regisztráltak nagy eséllyel megkapják a védőoltásokat.

Orbán Viktor elmondta, a demográfiai adatok esetében érdemes arról beszélni, hogy 2010-ben kezdődött a mostani kormányzás. Az elmúlt 10 évben nagy eredményeket ért el Magyarország az öntudatra ébredés és az önbecsülés terén. Több a házasság, több gyermeket vállalnak a magyar emberek. Valamint egyre több jól és szépen nevelt családról van kimutatás, a nem kívánt gyermekek száma is csökkent.

Jobb állapotban van a nemzet, mint 10 évvel ezelőtt”

– mondta a kormányfő. Hozzátette, hogy a családokon lehet elsősorban látni, milyen állapotban van a nemzetünk.

„Nem választási ciklusokban gondolkozom, mert van ennél fontosabb, nemzedékekben kell gondolkozni, és azoknak meg kell születniük” – mondta a kormányfő. Hozzátette, hogy nagyobb távlatokban kell gondolkodni, ezért arra kér mindenkit, hogy támogassa ezt a fajta politikát.

„Elkötelezett vagyok amellett, hogy folytassuk a magyar családok támogatását” – jelentette ki a kormányfő. Elmondta, hogy két és félszeresére nőtt a családok támogatása az elmúlt 10 évben.

Szerencsére a cigányság is amellett van, hogy munkához kössük a támogatási formákat. Ha nem tesszük meg ezeket a lépéseket, akkor 115 ezerrel kevesebb gyerek született volna – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor bízik benne, hogy minél többen szeretnének saját lábra állni, így a fiatalok esetében is így gondolkozik. Hozzátette, ezzel kapcsolatban a kormánynak az a filozófiája, hogy a születés után milyen segítséget tudnak ehhez nyújtani.

A születéstől a fiatal felnőtt korig jelentős segítséget ad a kabinet ennek a korosztálynak”

– közölte a kormányfő.

Hozzátette, semmilyen életformát nem akarnak az emberekre erőltetni, hanem csak lehetőséget akarnak nyújtani. Közölte, hogy sok esetben meg kell védeni egy evidens álláspontot.

Elmondta, hogy a kormány a gyermekvállalást akarja ösztönözni, mert „a gyermek érték”.

Az interjúról közösségi oldalán is megosztott egy videót:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére