Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokkal rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben volt

888.hu

2021.10.12. 13:10

Orbán Viktor szerint Egyiptom megerősödése egzisztenciális érdek az unió számára.

 

Egyiptom megerősödését nevezte az Európai Unió egzisztenciális érdekének a magyar miniszterelnök kedden Budapesten.

Orbán Viktor a Várkert Bazárban a visegrádi országok és Egyiptom csúcstalálkozója után újságíróknak azt mondta, sokkal rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben volt. Ezzel a helyzettel az EU csak akkor tud megbirkózni, ha vannak külső szövetségesei, és Egyiptom az egyik leginkább kézenfekvő szövetséges – mondta.

Ha Egyiptom nem tudja folytatni azt a politikát, amellyel megakadályozta a migráció feláramlását Egyiptom irányából, akkor „mindannyian nagyon nagy bajba kerülünk”.

Orbán Viktor azt javasolta az EU-nak, hogy minél hamarabb hívja össze az unió és Egyiptom társulási tanácsának ülését, továbbá az EU fogadja el Egyiptomot stratégiai partnernek, valamint fogadja el Egyiptomnak a terrorizmus megfékezése érdekében javasolt lépéseit. „Fogadjuk el sajátként az Egyiptom által terroristának minősített személyek, szervezetek listáját!” – szorgalmazta a kormányfő.

Kezdeményezte azon korlátozások feloldását, amelyek nem teszik lehetővé, hogy Egyiptom beszerezze a határvédelemhez szükséges eszközöket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére