Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: több nyugdíjprémium lesz idén, mint tavaly

Horváth Tamás

2018.10.01. 12:50

Idén is lesz nyugdíjprémium-kifizetés, és minden számítás szerint nagyobb lesz, mint legutóbb volt - közölte Orbán Viktor hétfõn az Országházban, az Idõsek Tanácsa ülésén.

Az MTI tudósítása szerint a kormányfő beszámolt továbbá a testület tagjai előtt arról, hogy ebben az évben eléri a 230 ezret azoknak a nőknek a száma, akik igénybe vették a 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét.

Mi ezt nagymamanyugdíjnak szoktuk magunk között nevezni, mert ezt egy családpolitikai intézkedésnek is szántuk, hiszen így a fiatal szülők komoly segítséget kapnak az unokák pesztrálásában"

– fogalmazott a miniszterelnök, aki azt is hangsúlyozta, hogy rehabilitálni kell a családról való gondolkodást, helyre kell állítani a többgenerációs családban való gondolkodási modellt Magyarországon.

Magyarázatában arról beszélt, hogy az Európa szinte minden országát sújtó népességfogyásra adott válaszok radikálisan megosztják a kontinenst. Európa egyik fele szerint ha nincs elég fiatal, Afrikából és Ázsiából kell betelepíteni migránsokat az őshonos európaiak helyére.

A másik irányzat szerint – ez a romantikus, ezek volnánk mi – ha akarunk változtatni ezen a helyzeten, akkor még akár sikerülhet is"

– mondta a miniszterelnök, aki hangsúlyozta, hogy a kormány célja, hogy Magyarország képes legyen a biológiai reprodukcióra, ennek érdekében pedig erőteljes családpolitikát folytat.

Kiemelte, hogy a társadalmi válasznak nemcsak a fiatalok gyermekvállalásáról kell szólnia, hanem kulturális változásra is szükség van, a családról úgy kell gondolkodni, amely a fiatalokból, a gyermekeikből és a nagyszülőkből is áll.

Az idősek ne terhet jelentsenek egy közösség, egy család számára, hanem sokkal inkább erőforrást"

– szavai szerint ebben áll a családról való gondolkodás rehabilitálása.

Beszédében a 2018-2030 közötti időszak legfontosabb feladatának a gazdasági versenyképesség növelését nevezte a miniszterelnök, rámutatva, csak így lehet folytatni például a családtámogatási rendszert és a nyugdíjak értékének növelését.

Utóbbival kapcsolatban emlékeztetett a kormányfő, hogy 2010 előtt minden évben csökkent a nyugdíjak értéke, azóta azonban ez megváltozott, sőt tavaly már nyugdíjprémiumot is fizettek, amely idén is megtörténik. Sőt mivel a gazdasági növekedés ebben az évben 4 százalék fölött lesz, közel a 4,5 százalékhoz, a nyugdíjprémium idén minden emberi számítás szerint nagyobb lesz, mint legutóbb volt.

A korábbi megállapodásunk hatályban van: tehát mi a nyugdíjak értékét megőrző politikát folytatjuk, sőt nyugdíjemelésekre törekszünk, Önök pedig támogatják azt a gazdaságpolitikát, amely képes előállítani ennek a nyugdíjemelésnek az anyagi alapjait"

– mondta Orbán Viktor az Idősek Tanácsának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére