Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán tartja a szavát

Nagy Gábor

2019.06.23. 17:58

2010-ben Orbán Viktor megígérte: Magyarországon rend lesz. És így is lett. Ezt bizonyítják a Lechner Tudásközpont által, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával fejlesztett és üzemeltetett Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) részletes adatai.
A rendőrök létszámának emelésével, a rendőri hivatás megbecsülésével, a büntető törvénykönyv szigorításával, az eljárások egyszerűsítésével és jelentős erőáthelyezésekkel rövid és hosszú távon is eredményt lehet elérni.
És fontos, hogy a politika gondolkodásmódja is megváltozzon, és a bűnözők mentegetése helyett végre az áldozatok oldalára álljon, az ő érdeküket próbálja védeni. Nem lesznek a bűnözésről ideológiai viták, nem mentegetjük az elkövetőket származásukkal, nehéz vagy épp kiemelkedő anyagi helyzetükkel, hanem érvényt szerzünk a törvénynek

– fogalmazott Orbán Viktor egy 2010-es, Magyar Nemzetnek adott interjúban.

2010. március 15-én beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke | MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányfő pedig tartotta a szavát. 2018-ban hatvankét százalékkal kevesebb kiemelten kezelt bűneset (vagyon, élet, testi épség, egészség, köznyugalom, gyermek és család elleni bűncselekmények) történt Magyarországon, mint 2010-ben.

Az elmúlt 8 évben 242 ezerről 93 ezerre esett vissza az ilyen típusú bűnesetek száma.

A PRE-STAT nyilvánosan elérhető moduljaiban 2010. januártól 2018. decemberig állnak rendelkezésre a regisztráció ideje szerinti, az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztikából (ENyÜBS) származó bűnözés-statisztikai adatok, így a Lechner Tudásközpont elemzésében több mint nyolcéves időszak adatai szerepelnek. Ezeket kombinálták az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TeIR) társadalmi-gazdasági mutatóival, így egy nagyon pontos képet kaphatnak azok, akik elolvassák ezt az elemzést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben – közölte pénteken a francia védelmi tárca.

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, elhalasztja kínai útját Antony Blinken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére