Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán tartja a szavát

Nagy Gábor

2019.06.23. 17:58

2010-ben Orbán Viktor megígérte: Magyarországon rend lesz. És így is lett. Ezt bizonyítják a Lechner Tudásközpont által, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával fejlesztett és üzemeltetett Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) részletes adatai.
A rendőrök létszámának emelésével, a rendőri hivatás megbecsülésével, a büntető törvénykönyv szigorításával, az eljárások egyszerűsítésével és jelentős erőáthelyezésekkel rövid és hosszú távon is eredményt lehet elérni.
És fontos, hogy a politika gondolkodásmódja is megváltozzon, és a bűnözők mentegetése helyett végre az áldozatok oldalára álljon, az ő érdeküket próbálja védeni. Nem lesznek a bűnözésről ideológiai viták, nem mentegetjük az elkövetőket származásukkal, nehéz vagy épp kiemelkedő anyagi helyzetükkel, hanem érvényt szerzünk a törvénynek

– fogalmazott Orbán Viktor egy 2010-es, Magyar Nemzetnek adott interjúban.

2010. március 15-én beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke | MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányfő pedig tartotta a szavát. 2018-ban hatvankét százalékkal kevesebb kiemelten kezelt bűneset (vagyon, élet, testi épség, egészség, köznyugalom, gyermek és család elleni bűncselekmények) történt Magyarországon, mint 2010-ben.

Az elmúlt 8 évben 242 ezerről 93 ezerre esett vissza az ilyen típusú bűnesetek száma.

A PRE-STAT nyilvánosan elérhető moduljaiban 2010. januártól 2018. decemberig állnak rendelkezésre a regisztráció ideje szerinti, az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztikából (ENyÜBS) származó bűnözés-statisztikai adatok, így a Lechner Tudásközpont elemzésében több mint nyolcéves időszak adatai szerepelnek. Ezeket kombinálták az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TeIR) társadalmi-gazdasági mutatóival, így egy nagyon pontos képet kaphatnak azok, akik elolvassák ezt az elemzést.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Zsugorodnak a madarak a klímaváltozás miatt

Zsugorodnak a madarak a klímaváltozás miatt

Az éghajlat melegedése miatt csökken a madarak testmérete, miközben nő a szárnyfesztávolságuk – derült ki a témában készített eddigi legnagyobb tanulmányból.

„A migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában”

„A migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában”

A migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában, illetve az, hogy a Nyugat-Balkánra nem hárul kellő figyelem – jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettes Pozsonyban ahol beszédet mondott az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) éves miniszteri konferenciáján csütörtökön.

Győri késelés: a 17 éves támadó a tanári székben ülve várta meg a rendőröket

Késelés történt egy győri iskolában: egy diák többször megszúrt egy tanárnőt csütörtök délben. A rendőrség az ügyben emberölési kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt közölte, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek. Az M1-nek a diák osztálytársai azt nyilatkozták, hogy a késelő lobbanékony természetű.

Továbbra is az Szegedi Tudományegyetem a legzöldebb magyar felsőoktatási intézmény

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a legzöldebb felsőoktatási intézmény Magyarországon, a fenntarthatósági szempontok alapján készült GreenMetric világrangsorban a 74. helyen végzett – tájékoztatta az SZTE közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Magyarország hatékony uniós fellépést szorgalmaz a pénzmosás és a terrorizmus ellen

Magyarország hatékony uniós fellépést szorgalmaz a pénzmosás és a terrorizmus ellen

A pénzmosás és a terrorizmus elleni egységes és hatékony fellépés az Európai Unió minden tagállamának közös érdeke, de Magyarország továbbra sem támogatja a hatáskörök indokolatlan elvonását a nemzeti hatóságoktól – hangsúlyozta Varga Mihály az EU pénzügyminisztereinek (Ecofin) csütörtöki ülésén a tárca közleménye szerint. A tárcavezető szerint egy újabb, uniós intézmény létrehozása előtt tisztázni kell annak szerepét és azt, hogy valós megoldást jelentene-e az európai polgárok biztonságának javítására.

Úgy növekszik a magyar gazdaság, hogy már az IMF sem győzi prognózisokkal

Az IMF tovább javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági bővülésére vonatkozó előrejelzését: a 2019-est 4,9 százalékra, a 2020-ast pedig 3,5 százalékra emelte a novemberben várt 4,6 és 3,3 százalékról.

Elveszik az osztrák állampolgárságot az Iszlám Állam terroristájától

Az Iszlám Állam terroristája, Azad G. elveszíti osztrák állampolgárságát – jelentette be határozatát a bécsi főpolgármesteri hivatal csütörtökön. A döntés még nem jogerős.

Nem bírnak magukkal, Merkelék ismét a betelepítési kvótákhoz nyúlnának

Nem bírnak magukkal, Merkelék ismét a betelepítési kvótákhoz nyúlnának

Annak ellenére, hogy a kötelező szót nem használják a nyilvánosságra hozott dokumentumban, egyértelmű, hogy a rendszer minden uniós országra kötelező érvényű lenne.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére