Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: „Sikerülhet, ha kitartunk!”

Horváth József György

2019.09.05. 11:50

A magyar kormányfő a Budapesti Demográfiai Csúcson tartott előadást.

Orbán Viktor kormányfő egyenként méltatta az előtte felszólalókat, Vucicot és a szerbeket a nagy szívük miatt dicsérte, Babisról elmondta, hogy gazdasági csodát tett és Európa legjobb gazdaságpolitikusának nevezte. Tony Abbottnak pedig megköszönte az angolszász következetességet.

A magyar családpolitika szellemi alapja a gyermek: test a testből, vér a vérből, a saját életünk folytatása.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Akkor miért fogyunk? A népességfogyás nem a keresztény civilizáció betegsége. Hiszen a világon egyre csak nő a keresztények száma. Általános európai jelenségről, betegségről van szó

– fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a két világháború emberveszteségeiből a mai napig nem tudtunk talpra állni Európában, hiszen két világháborúban 50 millió embert vesztett a kontinens.

Nem lehet helyrerakni ezeket a problémákat erős állami szerepvállalás nélkül

– szögezte le a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint nem szabad elfogadni, hogy a migráció megoldhatja a demográfiai problémákat.

Nem szabad hozzájárulni egy európai lakosságcseréhez

– emelte ki, majd hozzátette, hogy vannak politikai szereplők, akik erre játszanak, hogy végrehajtsák a lakosságcserét.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Az ökoszisztémának az ember is része. Ezért nem szembe kell fordítani egymást, hanem meg kell találni a helyét az ökoszisztémában

– utalt Orbán arra szerinte esztelen gondolatra, miszerint a Föld megmentéséhez kevesebb gyereknek kell születnie.

El lehet fogyni, ez egy matematikailag megfogalmazható veszély – emelte ki Orbán Viktor, aki szerint a cseh, a szerb és a magyar népnek ez valós veszély és kihívás.

Orbán Viktor szerint a következők a jó családpolitika alapjai:

  • A magyar modell alapja alkotmányos természetű. Ha a családpolitika elemei nincsenek rögzítve az alkotmányban, akkor nem lesznek beágyazva a törvényhozásba. Ezek védenek a családellenes döntésektől. Ha védekezni akarunk, kellenek az alkotmányos alapok.
  • A jó családpolitikához kellenek jó gazdasági alapok is. Pénz kell hozzá, hogy meg tudjuk fordítani a rossz tendenciákat. Ezért van az, hogy a kétszeresére növeltük Magyarországon a családtámogatásokat két év alatt.
  • A családpolitika alapja a bizalom. A családoknak el kell hinniük, hogy ezekkel a támogatásokkal hosszú éveken keresztül lehet élni.
  • A családtámogatást mindig össze kell fűzni munkavállalással. A gyermektámogatást össze kell fűzni a szülő teljesítményével.
Akkor győzünk, ha egy olyan rendszert tudunk felépíteni, ahol a gyermeket vállalók lényegesen jobban tudnak majd élni, mintha nem vállaltak volna gyermeket

– szögezte le Orbán Viktor.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Sikeres lehet-e a tervünk? Elérhetjük-e a varázslatos 2,1-es születési rátát?

Amikor azt mondtuk, hazaküldjük az IMF-et, vagy megállítjuk a migránsokat az államhatáron, vagy kerítést építünk, vagy megadóztatjuk a multikat, vagy hogy arányos adórendszert hozunk létre, 10-ből kilenc ember azt mondta, lehetetlen. Nekünk mégis sikerült. Ennek fényében sikerülhet a demográfiai célkitűzések elérése.

A magyar politika jelmondata: MÉGIS. Mégis sikerülhet.

Sikerülhet, ha kitartunk!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére