Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: olyan államot akarunk, ami segíti az emberek boldogulását

Bertha László

2017.03.03. 13:38

A kormány olyan államot akar létrehozni, mely az emberek bizalmát élvezi és segíti az emberek és a vállalkozások boldogulását - jelentette ki Orbán Viktor.
A kormány olyan államot akar létrehozni, mely az emberek bizalmát élvezi és segíti az emberek és a vállalkozások boldogulását – jelentette ki Orbán Viktor a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ átadóünnepségén.

A miniszterelnök a megnyitó beszédében elmondta, hogy 2010-ben úgy döntöttünk, hogy egy erős és szuverén államot hozunk létre. A munka céljának nevezte, hogy az átalakított közigazgatás méltó legyen az ezeréves keresztény államhoz, de megfeleljen a 21. századi modern társadalom elvárásainak is.Orbán ehhez hozzáfűzte, hogy a „belülről szúrágta és korhadásnak indult” szervezet egy idő után már nem tudott erőt mutatni,

2010 előtt alig akadt olyan szervezet, ami jól működött volna.”

A kormányfő egy szétcsúszott ácsolathoz hasonlította a közigazgatást, ahol a polgárok nem számíthattak az államra, inkább ellenfél és akadály volt, semmint őket szolgáló testület.

Új gúnyát adtunk a magyar államra és átalakítottuk”

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor leszögezte, hogy mára az ország minden településén állandó rendőrség alakult, helyreállítottuk a közrendet, felálltak az egységes ügyfélkiszolgálást biztosító kormányablakok.

A kormány egy olyan államot akart létrehozni, ami élvezi az emberek bizalmát és segíti boldogulásukat – hangsúlyozta Orbán Viktor a megnyitó beszédében. Ezért 2013 év elejétől újra járások alakultak az országban, amelyhez felkészült köztisztviselőkre, kiválóan felkészült alkalmazottakra is szükség volt.

De ma már nem elég állást ajánlani az embereknek, hanem kiszámítható jövőt és kiteljesedési lehetőséget is nyújtani kell számukra – mondta a miniszterelnök. Ezért dolgozta ki a kormány az életpálya-modellt, amely közigazgatásban, a rendvédelemben és az igazságszolgáltatásban dolgozóknál már létezik. Lassan elmondható, hogy a köz szolgálatát vállalni kifizetődő – tette hozzá.

Orbán Viktor rámutatott, hogy 2015-2016-ban 265 jogszabály módosítását valósította meg a kormány és elindította a közigazgatási rezsicsökkentést.

Hosszú utat tettünk meg, de nem állhatunk meg, a világ folyamatos mozgásban van”

 – jelentette ki Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy emiatt a következő évek a digitális ügyintézésre való áttérésről fognak szólni

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére