Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: nekünk kereszténydemokráciát kell építenünk

888.hu

2018.05.04. 08:14

A kormány kereszténydemokráciát épít Magyarországon, a globális ideológiákat elvetjük, mert hiszünk a nemzet fontosságában - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Hozzátette: semmilyen nemzetek fölötti üzleti vagy politikai birodalomnak nem akarunk teret engedni Magyarországon.

A célok nem változtak, meg fogjuk védeni a magyar kultúrát, a teljes foglalkoztatottság céljából nem engedünk, segély helyett pedig munkát adunk mindenkinek

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az új kormány megalakulásával kapcsolatban.

Nekünk a demokráciának azt a fajtáját kell építeni, amit kereszténydemokráciának hívnak. Nem a liberális demokrácia, hanem a kereszténydemokrácia építése a cél."

"A mai naptól jogerős a választás eredménye. Egyértelmű, hogy van 133 mandátumunk, sajnálom, hogy nem 134. Azt az egyet a Kúria egy téves döntéssel elvette tőlünk."

A miniszterelnök elmondta: az új kormány hét tagja profi politikus, míg a többi tagja a politikán kívül gyűjtötte össze tekintélyét. 

A miniszterelnök emlékeztetett: 1998-ban egy Bokros-csomagot kellett kijavítani, 2010-ben egy pénzügyi összeomlás volt Magyarországon, míg 2014-ben „beesett” a migrációs válság. „Jelenleg viszont lehetőség van arra, hogy konkrét feladatszabásokat adjak, és annak végrehajtását behajtsam” – fogalmazott.

Új közigazgatási egység jön létre

Orbán Viktor miniszterelnök alá tartozik és az ő közvetlen irányításával működik majd egy új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda, amely a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását felügyeli.

A Miniszterelnöki Kormányirodával kapcsolatban a kormányfő elmondta: a minisztériumok közigazgatási államtitkárainak a koordinálása történik majd itt, ahol lesz egy egységes hírszerzési központ is.

A KDNP és a Fidesz pártszövetségként indult a választáson, hasonlóképpen a németországi CSU és a CDU pártokhoz. „Nekünk azonban meg van a többségünk, ezért a Fidesz-KDNP szövetségével működtetjük majd a kormányt” – közölte.

A felfogásunk szerint kereszténydemokráciát érdemes építeni, amelynek megvannak az európai hagyományai. Mi Magyarországon egy kereszténydemokrácia felépítésén dolgozunk, ahol az emberi méltóság a legfontosabb, és ahol hiszünk a nemzet fontosságában” – hangsúlyozta.

Egy centet sem kellene adni a migránsoknak az uniós költségvetésből

Orbán Viktor miniszterelnök nem támogat olyan európai uniós költségvetést, amelyben elveszik a pénzt a gazdáktól, a kutatás-fejlesztéstől, valamint a regionális fejlesztésektől, és odaadják azoknak az országoknak, amelyek beengedték a migránsokat. A következő EU-s költségvetésre vonatkozó tervekről szólva azt mondta: a legfontosabb tanács az, hogy "csigavér", hosszú lesz ugyanis a vita. Kiemelte: a hét évre szóló közös költségvetést egyhangúlag kell megalkotni.

És "amíg a magyarok azt nem mondják, hogy mehet, addig nincs költségvetés" - hívta fel a figyelmet. Szerinte a migránsoknak "egyetlen centet" sem kellene adni, azt mindenki oldja meg a saját büdzséjéből. Hozzátette továbbá, hogy a mezőgazdaságra fordított összegek csökkenését sem támogatja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére