Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Ne kockáztassuk Magyarország jövõjét!

Sümeghi Lóránt

2016.09.12. 14:29

Orbán Viktor a parlamenti évadnyitójában arról beszélt: a népszavazás nemzeti ügy, ebben nincs jobb- és baloldal. Hangsúlyozta: ne dugjuk homokba a fejünket, a terror bárhol megtörténhet.

A miniszterelnök beszédével kezdődött meg a parlament őszi ülésszaka. Orbán Viktor a kormányzás felénél járó időszakról szólva elmondta, hogy az ország jó irányba halad

 végre ismét van jövőnk." 

Az ország előrébb tart, mint négy éve. Többek között lefelezték a munkanélküliséget (ma 5%), illetve egyre több család engedheti meg magának, hogy elmenjen nyaralni (900 ezerrel nőtt négy év alatt a belföldi szálláshelyek száma).

Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy Magyarország nem önálló glóbusz, nem dughatjuk homokba a fejünket. Mint fogalmazott: Európában a nyáron több olyan esemény is történt, amellyel mindenképp foglalkozni kell. 

Orbán Viktor szerint a nyár tanulsága az, hogy a terror bárhol megtörténhet.

Az Európát érintő krízis fő oka a miniszterelnök szerint Brüsszel elhibázott migránspolitikája.

Ezért már a héten esedékes pozsonyi csúcson több javaslattal áll az uniós vezetők elé: támogatja az egységes európai hadsereg létrehozását, véleménye szerint

vissza kell térni a nemzetek Európájához." 

Fel kell erősíteni Európát. A válság előtti 30%-ról 22,5%-ra csökkent az EU részesedése a világ GDP-jéből. Európának ezért vissza kell szereznie a versenyképességét.

A miniszterelnök hangsúlyozta: az ősz legnagyobb feladata a népszavazás, Brüsszel felső határ nélküli kvótákban gondolkodik, illetve könnyíteni akarja a családegyesítést. Brüsszel ráadásul cselre készül. Martin Schulz a baloldali vezetésű városokkal való megegyezést is elképzelhetőnek tartja. Orbán Viktor beszéde alatti bekiabálásokra reagálva elmondta: a baloldali képviselőknek ezt a vitát elsősorban az Európai Parlament baloldali elnökével kell megvitatniuk.

Beszéde végén Orbán Viktor kiemelte, hogy a népszavazás nem jobb- vagy baloldali kérdés, hanem össznemzeti ügy. Közös felelősség, hogy 

ne kockáztassuk Magyarország jövőjét!” 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére