Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét!

Bertha László

2019.06.14. 09:16

Fontos, hogy a jövőben ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az Európai Unió következő éveit – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában leszögezte, hogy olyan irányba kell terelni az Európai Uniót, mely a migráció megállítása mellett tiszteletben tartja a nemzeteket, kiemeli a keresztény kultúra megőrzésének fontosságát és a tagállamok gazdaságpolitikai függetlenségét.

Csak olyan dokumentumokat és olyan vezetőket fogunk támogatni, amelyek egyértelműen hitet tesznek a migráció megállítása mellett. Amiből az is következik, hogy a migrációt támogató személyeket, Soros Györgyöt, az ő maffiaszerű hálózatát, ezeket az NGO-kat, ezeket vissza kell szorítani, kijjebb kell tolni az európai döntéshozatalból, mert túlságosan nagy befolyást gyakorolnak a brüsszeli bürokratákra, és rajtuk keresztül aztán az európai politikára

– jelentette ki Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy emiatt

nagyon fontos, hogy olyan dokumentumot fogadjunk el, amiben szerepel a bevándorlás megállapítása.

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte a miniszterelnök, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz.

Fotó: MTI

Ezek a csoportosulások is alakulnak. Nem lehet lecövekelni egyetlen helyre, mert akkor kiszolgáltatnánk magunkat az európai politika változásainak – fogalmazott a kormányfő, hangsúlyozva, a magyar érdekkel összhangban kell helyet foglalnia a pártnak az európai színtéren.

Jelezte továbbá, hogy a Fidesznek nincs helye egy olyan közösségben, amelyik bevándorláspártivá válik, elfeledkezik keresztény gyökereiről, nem tiszteli a nemzeteket, a brüsszeli bürokraták foglyává válik.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy az uniós vezetői posztok elosztásánál a visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat. A politikában a fontos dolgoknál az erő számít, ennek alapját pedig az adott állam és érvei súlya adja, e két területen pedig jól áll Közép-Európa – tette hozzá, majd leszögezte, hogy a V4-ek kereskedelme Németországgal jóval nagyobb, mint Franciaországé, „egy meghatározó országcsoportról beszélünk”,

az európai gazdasági növekedés motorja jelenleg Közép-Európa.

Kell olyan vezetőnek lennie Közép-Európából, európai szinten is, aki ezt az önbizalmat, erőt, jövőre vonatkozó optimista világlátást megtestesíti, és olyan vezetőket tudunk csak támogatni Közép-Európán kívülről, akik tisztelik Közép-Európát, nem néznek le bennünket – fogalmazott Orbán Viktor.

Korainak nevezte, hogy konkrét személyi javaslatokról nyilatkozzanak, de hangsúlyozta, nem szabad európai vezető posztra jelölni olyan embert, aki korábban részt vett vagy élen járt „valamelyik tagállam megtámadásában”.

Egy széles listával kell menni, hogy utána meg tudjunk egyezni – jelentette ki, majd közölte, lát esélyt arra, hogy egy-két héten belül megállapodás szülessen e kérdésben.

A miniszterelnök elmondta, hogy az unió jövőjével kapcsolatban részletkérdésekben tér el a visegrádi államok álláspontja egymásétól, „irányszabó” kérdésekben nem.

Saját uniós vállalásai között említette, hogy csak a migráció megállítás mellett egyértelműen hitet tevő dokumentumokat és személyeket támogatnak, hogy „meg kell adni a tiszteletet a nemzeteknek”, valamint, hogy a keresztény kultúráról nem szabad megfeledkezni.

A tagállamok gazdaságpolitikai függetlenségét tiszteletben kell tartani, tehát nem lehet ráerőszakolni egységes gazdaságpolitikát egymástól rendkívüli mértékben különböző országokra – hangsúlyozta Orbán Viktor, elutasítva, hogy brüsszeli bürokraták alakítsák a magyar költségvetést vagy adórendszert.

Magyarországnak megvannak a saját érdekei, és csak magyarok tudják megmondani, mi jó Magyarországnak, és mi nem. Szívesen, de addig működnek együtt partnerekkel, amíg az az ország érdekeit szolgálja – fűzte hozzá.

A háromtagú néppárti bizottságról szólva a miniszterelnök úgy nyilatkozott, egyenrangú félként tárgyalnak velük, a kérdés az lesz, melyik fél mit akar, és összeegyeztethetőek-e a célok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére