Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: mi kereszténydemokraták vagyunk és kereszténydemokráciát akarunk

Sümeghi Lóránt

2018.05.10. 15:26

Nem kisebb célt tûztünk ki magunk elé, mint hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió elsõ öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni - mondta Orbán Viktor csütörtökön délután a Parlamentben. A miniszterelnök beiktatási beszédében hangsúlyozta: szükségünk van az unióra, és az EU-nak is szüksége van ránk, ki kell és ki is fogunk állni az európai politika pástjára. Ellenezni fogjuk a kötelezõ kvótát, kiállunk az európai keresztény kultúráért és harcolni fogunk a határok megvédéséért.

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be a kormányfői tisztséget – 134 igen szavazattal, 28 nem ellenében választották meg a képviselők, ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett. Orbán Viktor – akit 1998, 2010 és 2014 után negyedszer választottak kormányfővé – ezután esküt tett az Országgyűlésben.

Kormányom a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz"

A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett, az országgyűlési választáson. Orbán Viktor hálás mindazoknak, akik támogatták. Kiemelte, a kormány kétharmados támogatottságával a magyarok mindhárom harmadát szeretné szolgálni.

Továbbra is az a meggyőződésem, hogy a haza nem lehet ellenzékben, mert az magasan a pártok felett áll, s szolgálata nem függhet attól, hogy éppen ellenzékiek vagy kormánypártiak vagyunk" 

– mondta Orbán Viktor, majd hozzátette: a győzelem soha nem végleges, a vereség soha nem végzetes. Ennek a ciklusnak a végére elérhetem a kormányzati és ellenzéki éveim közötti egyenlőséget,

de nem érem be a döntetlennel." 

Elmondása szerint a magyar polgárokba nemcsak visszatért az életerő, hanem alkotóerők törnek felszínre. A magyarok már nemcsak abban hisznek, hogyha jól végzik a dolgukat, a holnap nem lesz rosszabb a mánál hanem abban is, hogy a holnap jobb lehet. Sőt, a választási eredmények azt mutatják, úgy vélik, nemcsak jobb lehet, hanem jobb is lesz – tette hozzá. 

Azt akarják, hogy az előttünk álló jövő lehetőségeihez méltó kormányunk legyen, nőjünk fel a feladathoz."

A kormányfő kifejtette, hogy a demokrácia, a szabad választások, a politikai váltógazdálkodás lehetősége nem zárja ki a hosszú távú tervezést. Aki már épített házat, az tudja, hogy nem érdeme az alapokat kiásni, ha nincs a kezünkben a tervrajz. 

Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, minthogy Magyarország 2030-ra Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni." 

Aláhúzta, hogy 2008-cal egy új korszakba lépett a világ. Meglátása szerint már 2010 előtt is azt tekintette miniszterelnöki feladatának, hogy felhívja erre a figyelmet, és megértesse: új korszakba léptünk, és ez mindenkitől változást, megújulást követel. Ezért a cél nem az volt, hogy visszatérjünk a válság előtti jobb időkhöz, hanem hogy a válságkezeléssel egyben új alapokat vessünk, új dolgokat vezessünk be – mondta a kormányfő. Új adórendszer, új alkotmány, új törvénykönyvek, új családtámogatás, új munkamorál – részletezte.

Nem megspórolhatóak a szellemi természetű viták

Hangsúlyozta, ha egy nép új utakra lép, nem spórolhatja meg a szellemi természetű vitákat. A régi világrend szellemi hívei, anyagi haszonélvezői, valamint a kényelmesek, a lusták és a restek ilyenkor egy táborba tömörülve támadják az újítókat.

És minél sikeresebbek vagyunk mi, annál dühösebbek a kritikusaink."

Úgy látja, ezeket a szellemi vitákat nem lehet megkerülni a jövőben sem. "Felfogásom szerint az eddigi sikereinkhez hozzájárult, talán előfeltétele is volt, hogy nyíltan kimondtuk,

a liberális demokrácia korszaka véget ért."

Ugyanis az alkalmatlan arra, hogy megvédje az ember méltóságát, alkalmatlan arra, hogy megadja a szabadságot, nem tudja garantálni a fizikai biztonságot, és már nem tudja fenntartani a keresztény kultúrát sem." 

Mi kereszténydemokraták vagyunk és kereszténydemokráciát akarunk" 

Orbán Viktor szerint a magyarok válasza a megváltozott világra nem más, minthogy a liberális demokrácia bütykölése helyett inkább felépítettük a XXI. századi kereszténydemokráciát. Ez garantálja az ember méltóságát, szabadságát és biztonságát, megvédi a férfi és a nő egyenjogúságát és megvéd az antiszemitizmus ellen is. Emellett

megvédi a hagyományos családmodellt, megvédi a keresztény kultúránkat, és esélyt ad nemzetünk fennmaradására és gyarapodására."

Hazánk szomszédpolitikája kapcsán elmondta, a Kárpát-medence területén jelenleg több államalakulat is osztozik, de számunkra egy kulturális és földrajzi egység a térség. Elmondta,

szeretném meggyőzni a szomszédainkat, hogy összefogva Európa legbiztonságosabb, leggyorsabban fejlődő, egységes gazdasági, kereskedelmi és közlekedési területévé tudnánk építeni a Kárpát-medencét."

Szavai szerint az elmúlt években számos bizonyságát adtuk, hogy a magyaroktól nem kell félni, s aki együttműködik velünk, az jól jár. Aláhúzta, kormánya a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz.

Az Európai Unió és a bevándorlás kapcsán elmondta, "ma fizetett aktivisták, bürokraták és politikusok ezrei dolgoznak azért Brüsszelben, hogy a migrációt alapvető emberi joggá minősítsék."

Ezért akarják elvenni tőlünk a jogot, hogy magunk dönthessünk, kit fogadunk be és kit nem."

Meglátása szerint a bevándorlás elvezethet a nemzetek halálához, erre megy ki a játék, a végső terv egy európai egységnemzet létrehozása. Hangsúlyozta azonban, hogy

mindennek az elszánt ellenfele lesz a kormány."

A kötelező kvótáról azt mondta, hogy ellenezni fogják a kötelező kvótát, kiállnak az európai keresztény kultúráért és harcolni fognak a határok megvédéséért. 

Beszédét azzal zárta, hogy elmondta, esküjét letette, a nemzet minden egyes tagjának, mind a tizenötmillió magyarnak, külön-külön és együttesen is a saját lelkiismeretére hivatkozva megerősíti, hogy

minden cselekvésében nemzetünknek és országunknak, a magyar embereknek, a magyar érdekeknek és a keresztény értékeknek a szolgálata fogja vezérelni."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére