Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: meg akarják tiltani a rezsicsökkentést Brüsszelben

Sümeghi Lóránt

2016.12.15. 14:58

Orbán Viktor csütörtökön az uniós állam- és kormányfõk találkozója elõtt újságírói kérdésre válaszolva többek között megemlítette azt is, hogy Brüsszelben még a rezsicsökkentést is meg akarják tiltani.

Első körben, az Unió területén kívüli menekülttáborok kapcsán a miniszterelnök kijelentette, hogy lassan többségivé válik az az álláspont az Európai Unióban, amelynek értelmében az EU területén kívül kellene menekülttáborokat létrehozni. A miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva elmondta, még nincs szó többségi álláspontról, de úgy érzi, hogy az események ebbe az irányba haladnak:

a migránsügy egészében megfigyelhető, hogy a korábban kiátkozott, lebecsült, lenézett, megvetett álláspontok lassan közös állásponttá válnak, és az azokat képviselő embereket pedig méltó partnerekként üdvözlik mostanság."

Hozzátette, úgy véli, lehet olyan előrelépés a tengerből kimentett migránsok visszaszállítását célzó magyar javaslatnak az ügyében, amely a józan ész irányába mutat.

Orbán Viktor szerint míg korábban csak a menekültek beengedésének humanitárius körülményeiről volt hajlandó a miniszterelnökök gyülekezete beszélni, és az uniós külső határok védelme betiltott álláspont volt, utóbbi mára megváltozott és elismert közös feladattá vált.

A menedékkérők újraelosztását célzó kvótákról szólva a miniszterelnök leszögezte, ebben nem fognak engedni, mivel amit Angela Merkel német kancellár akar, azt a magyarok nem akarják.

Kiemelte, nem szimpatikus az a felfogás, hogy azok, akik tömegesen beengedték Európába a túlnyomó többségükben gazdasági migránsokat, szét akarják osztani őket a többiek között, hogy jusson a bajból mindenkinek.

Azonban – mint mondta – nem pusztán szimpátiáról van szó, ugyanis az októberi népszavazáson volt 3,3 millió ember, aki azt mondta, szó sem lehet arról, hogy bárki más dönthessen a Magyarországon élők személyéről, mint maga Magyarország.

A rezsicsökkentés tiltása csak most csúszik fel a napirendre.

Orbán Viktor elmondta, van még egy ügy, amely most csúszik fel a napirendre, ugyanis meg akarják tiltani a rezsicsökkentést, olyan szabályt akar megalkotni az Európai Unió, amely megtiltaná az országoknak, hogy államilag határozzák meg az energia árát bármilyen körben is.

Ez alapvetően érinti a magyar embereket, a szegényeket jobban mint a jobb módúakat, tehát becsületbeli ügy, hogy ki kell tartanunk, ebben nem fogunk engedni"

– fogalmazott.

Sajtótájékoztatóján a kormányfő emellett az ukrajnai vízummentesség ügyére is kitért, azt hangoztatva, hogy erkölcsileg tarthatatlan az a politika, hogy bár az ukránok minden feltételt teljesítettek, mégsem adjuk meg nekik a vízummentességet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére