Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Magyarországnak senki semmilyen ügyben nem szabhat elõfeltételt

Bertha László

2018.05.03. 12:08

A miniszterelnök készen áll megtárgyalni az európai uniós pénzek folyósításáról szóló brüsszeli javaslatot, azonban egy másik ügyet illetõen azt is leszögezte, hogy Magyarországnak senki semmilyen ügyben nem szabhat elõfeltételt.

A kormányfő ezt csütörtökön a Fidesz-frakció alakuló ülésére érkezőben mondta, újságírói kérdésre válaszolva.

Arra a kérdésre, mit szól Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök szerdai bejelentéséhez, miszerint a jogállamiság lenne a feltétele az uniós pénzek folyósításának, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy

készen állunk ennek megtárgyalására.”

Arra a felvetésre, hogy Magyarország csatlakozik-e az Európai Ügyészséghez, úgy reagált, hogy a magyar alkotmány szerint az ügyészség szuverenitási kérdés.

Az Európai Néppárt vezetőivel folytatott szerdai brüsszeli megbeszéléséivel kapcsolatban arra a kérdésre, miszerint szó esett-e arról, hogy a Fidesz távozzon a pártcsaládból, a kormányfő azt közölte: ellenkezőleg, arról volt szó, hogyan tud a Fidesz részt venni az európai parlamenti választási kampányban úgy, hogy a néppárt győzni tudjon.

Felajánlottam a segítségünket”

– jelentette ki.

Arról, hogy a Soros-egyetem működése feltétele lehet-e a néppárttal való gördülékeny, problémamentes együttműködésnek, azt válaszolta, hogy Magyarországnak senki semmilyen ügyben nem szabhat előfeltételt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére