Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Magyarországnak az itt élõ emberek biztonsága a legfontosabb

Vincze Viktor Attila

2017.04.07. 14:02

Magyarországnak - legyen szó háború, fegyverkezés, béke vagy migráció kérdésérõl - mindig az a legfontosabb, hogy az itt élõ emberek és az itt mûködõ beruházások biztonságban legyenek - mondta Orbán Viktor a legfrissebb szíriai történésekre utalva. Az Apollo Tyres új gyöngyöshalászi abroncsgyárának ünnepélyes átadásán a kormányfõ egyébként azt emelte ki, hogy Magyarországnak továbbra is az a célja, hogy Közép-Európa termelési motorja legyen, az indiai cég gyára pedig az egyik hengere lehet ennek a motornak.

Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államok péntek hajnali szíriai rakétatámadásával kapcsolatban megszólalva azt hangsúlyozta, hogy az éjszakai világpolitikai fejlemények aláhúzzák annak jelentőségét, hogy a biztonság és a rendezettség milyen fontos.

Magyarországnak – legyen szó háború, fegyverkezés, béke vagy migráció kérdéséről – mindig az a legfontosabb, hogy az itt élő emberek és az itt működő beruházások biztonságban legyenek, és ebben nem ismerünk kompromisszumot"

– jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő a gyöngyöshalászi új Apollo Tyres gyár avatásán továbbá arról is beszélt, hogy időarányosan jól áll a tíz év alatti egymillió új munkahelyre vonatkozó kormányzati terv, de a cél eléréséért ezután is munkát kell adni az embereknek segély helyett, és közben folyamatosan csökkenteni kell a munkát terhelő adókat.

A miniszterelnök szerint a magyar gazdaságot a duális szakképzés alapjaira kell átállítani, és folytatni kell a keleti nyitás politikáját is, mert mint fogalmazott: 

Most megérezhettük a világtörténelmi változásoknak azt a szelét, hogy ami tőlünk keletre van, az egyre inkább uralja az egész világgazdaságot. India az egyik legjobb példa erre."

A kormányfő a világ egyik legmodernebb, legmagasabb színvonalú beruházásának nevezte a gyöngyöshalászit, amelynek "szellemi tartalmára és minőségére is büszkék lehetünk".

Az új gyár avatásán a miniszterelnök kiemelte még, hogy a magyarok nem lottón nyerték annak lehetőségét, hogy az Apollo Tyres Magyarországon valósította meg az első Indián kívüli zöldmezős beruházását. A miniszterelnök úgy véli, hogy a gyáralapításról szóló indiai döntésben a magyarok jövője iránti bizalom fejeződik ki.

A kormányfő szerint az Apollo Tyres nem egyszerűen tőkét hozott Magyarországra, hanem egy családi vállalat tőkéjét, amivel annak a családnak a kultúráját is elhozta hozzánk".

Ez a vállalat egymagában is fontos talapzata Magyarország egyedülálló versenyképességének – méltatta a céget Orbán Viktor, aki szerint a magyar gazdaságnak akkor van esélye a sikerre, ha az indiai abroncsgyártóhoz hasonló partnerekkel sikerül szoros együttműködést kialakítania a következő években.

Mi mindig is azt akartuk, hogy Magyarországra olyan vállalatok jöjjenek, amelyek bennünk nem egyszerűen egy piacot látnak, nemcsak egy összeszerelő-üzemet akarnak létrehozni, hanem valódi termelő beruházást hoznak ide, amely emeli a magyar gazdaság szaktudását is"

– mondta a miniszterelnök.

Nekünk az a fontos, hogy önök, az Apollo Tyres ne csak a saját gyáruk sikerében, hanem a magyar nemzetgazdaság és Magyarország sikerében is érdekeltek legyenek" – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a gyöngyöshalászi beruházás 475 millió euró, mintegy 147 milliárd forint értékű, amihez a magyar kormány 16 milliárd forinttal járult hozzá, mert úgy látta, hogy "a magyar adófizetők pénze itt majd jól fog kamatozni".

A világ legkorszerűbb gumiabroncs-üzeme kezdi meg a termelést Gyöngyöshalász ipari parkjában. Ez pedig nemcsak az Apollo Tyres, de a régió fejlődését is elősegíti – mondta Onkar S. Kanwar, az indiai cég elnöke a gyáravató ünnepségen pénteken. A gyöngyöshalászi az Apollo Tyres második gyára Európában. A 72 hektáron elterülő gyár építése két éve, 2015 áprilisában indult, a vállalat 475 millió eurót fektetett a projektbe. Az első építési fázis befejeztével a gyár évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani. Onkar S. Kanwar megköszönte a magyar kormánynak a gyárépítés elmúlt 2 évében nyújtott "aktív támogatását". "Magyarország baráti ország, a magyarok barátaink, az Apollo Tyres tehát nemcsak egy üzleti lehetőséget lát első Indián kívüli zöldmezős beruházásában" – fogalmazott. Jelezte: nagy hangsúlyt fektetnek az ágazatból hiányzó helyi munkaerő kiképzésére és a társadalmi felelősségvállalásra is.  

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére