Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Orbán Magyarországa is szabad ország”

Nagy Gábor

2019.05.21. 20:28

Semmi kétség sincs efelől.

Daniel J. Mahoney (neves amerikai szerző) szerint Magyarország és Lengyelország is szabad ország. Nemrég, a The Public Discourse portálon megjelent írása szerint azok az érvek, lózungok, amikkel hazánkat és lengyel barátainkat folyamatosan kritizálják, egyszerűen nem állják meg a helyüket. Mint írja: „Vajon Lengyelország és Magyarország szabad országok maradnak-e? Igen. Félelem lepi el Varsó, Budapest, valamint más lengyel és magyar városok utcáit? Nem. (...)”

Magyarország is szabad ország maradt, akkor is, ha Orbán Viktor Fidesze konszolidálta a politikai kontrollt. Az emberek tüntetnek, létezik ellenzék, nem ül senki börtönben politikai okokból, véleményünket szabadon elmondhatjuk.

Amellett, hogy Magyarország és Lengyelország is szabad állam, Mahoney szerint követendő a két ország által képviselt politika is. Mint írja:

Ami az abortuszt, a melegházasságot és a korlátlan iszlám bevándorlást illeti, Magyarország, akárcsak Lengyelország, ellenáll annak, hogy a »közép fanatizmusa« megfélemlítse. Ezek az állítólag »szélsőséges« kormányok olyan álláspontokat védenek, amelyekben egy vagy két nemzedékkel ezelőtt semmi szélsőséges nem volt és általánosnak számítottak Nyugat-Európában is.

 

Orbán döntése, hogy nem fogad be muzulmán bevándorlókat és menekülteket a mostani migrációs válság során bizonyosan kapcsolatban áll a magyar zsidókat érintő biztonsági megfontolásokkal is. És mégis a nyugati sajtóban március végén közölt cikkek azt sugallják, hogy a budapesti zsidók félnek beszélni a lényegében antiszemita budapesti kormány ellen

– fogalmaz az amerikai szerző véleménycikkében, amit a Mandiner szemlézett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére