Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: helyre kell állítani a demokráciát Európában

Nagy Gábor

2018.06.28. 14:32

A magyar kormányfõ szerint a demokrácia megbicsaklott Európában, ezért azt helyre kell állítani.

Orbán Viktor – az uniós tagállamok állam- illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezve – kifejtette: az európai demokrácia azért bicsaklott meg, mert nem azt csinálják az európai vezetők, amit az emberek elvárnak tőlük, amit világosan akarnak.

Az emberek két dolgot akarnak: az egyik, hogy ne engedjünk be több migránst, egy nagyon erős határőrizetet akarnak. Valamint azt, hogy akik már bejöttek, azokat vigyük vissza"

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: a demokrácia helyreállítása a következő hónapok feladata, amelynek a végére a jövő év elején esedékes európai parlamenti választásoknak kell pontot tennie.

A magyar kormányfő szerint a kérdés az, hogy az európai vezetők tanácskozásuk során ebbe az irányba mozdulnak-e el, ugyanis a javaslatok tartalmaznak egyebek mellett például arra vonatkozó elemeket is, hogy a menekülttáborokat az EU területén kívül állítsák fel. Van esély arra, hogy a brüsszeli megbeszélések az európai demokrácia újjáépítésének irányába mozduljanak – tette hozzá a miniszterelnök.

Mi a demokraták táborához tartozunk. Az európai megoldás azt jelenti, hogy a legfontosabb európai elv alapján oldjuk meg a problémát"

– fogalmazott Orbán.

Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban közölte: Brüsszelben régóta megoldatlan kérdések egész sora vár megoldásra. Kovács ezek közé sorolta a migrációt, a Brexiet, a következő uniós büdzsét, valamint az Oroszországgal és Egyesült Államokkal való uniós kapcsolatokat, köztük a kibontakozó kereskedelmi háborút.

A magyar kormány célja egyértelmű: meg kell állítani a bevándorlást jelenlegi formájában, nem pedig segíteni azt. Meg kell védeni az európai határokat; azokat, akik illegálisan érkeztek, vissza kell vinni a hazájukba, ez égető probléma.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére