Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: ha megvédjük Magyarországot, a fejlõdés is tartós lesz

Tóth Dalma

2018.03.02. 12:48

A parlamenti választásokról szólva az eddigi kormányzati, gazdasági, politikai irányvonalak megtartása mellett állt ki a miniszterelnök a jászfényszarui Thyssenkrupp új gyáregységének nyitóünnepségén pénteken.

Orbán Viktor a választás tétjének nevezte a magyarországi beruházások, városfejlesztések, például Jászfényszaru jelentős fejlődésének folytatódását.

A fejlődés akkor lesz tartós, ha Magyarországot meg tudjuk védeni, meg tudjuk tartani olyan országnak, amilyennek mi azt szeretnénk"

– mondta. Megjegyezte, ha nem így történne, "Magyarország nem marad magyar ország, a fejlesztéseink nem fognak bennünket szolgálni". Magyarország kész segíteni a rászorulókon, de ezt helyben kell megoldani, a segítséget kell odavinni, nem a problémát kell Magyarországra hozni – szögezte le ismét. Erre Magyarország készen áll, együttműködik Németországgal és az egész Európai Unióval.

Szavai szerint a fejlődésnek két feltétele van: a kiválóan képzett szakmunkások megléte és az ország biztonsága. Meg kell védeni Magyarország határait és meg kell őrizni azt a pozíciót, amelyet elért az ország, amely a világ egyik legbiztonságosabb, ha nem a legbiztonságosabb országát jelenti.

Magyarország azon az úton jár, amely Európa legversenyképesebb országai közé vezet, ezt mutatja az is, hogy 2017 eleje óta átadott üzemek közül a Thyssenkrupp jászfényszarui üzeme már a harmincnegyedik – hangsúlyozta Orbán Viktor az autóalkatrészt gyártó új kormányrendszer- és motoralkatrész gyárának pénteki avatásán.

A miniszterelnök hozzátette, bő egy év alatt 517,6 milliárd forintnyi beruházást valósítottak meg hazai és külföldi befektetők az országban, amelyekkel 5811 munkahelyet teremtettek.

Jászfényszarun az elmúlt hónapokban fejezték be a Thyssenkrupp Components Technology új füzemének építését is.

Orbán Viktor elmondta: a mintegy 33,5 milliárd forintból, a magyar kormány több mint 10,5 milliárd forintos támogatásával, zöldmezős beruházással megépült gyárkomplexum mintegy 500 új munkahelyet teremt a telephelyen 2019-ig.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére