Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán évet indít: „Országépítő korszak van Magyarországon”

G. Fodor Gábor

2020.01.09. 12:50

Rendhagyó kormányinfóval indította el az évet a magyar miniszterelnök.
Nézzük a legfontosabb ügyeket, amelyek terítékre kerültek:

Amerikai-iráni konfliktus: támadások érték a katonai bázisokat, egyetlen magyar katona sem sérült meg. „Amennyire egy katona biztonságban lehet, annyira biztonságban is vannak.” Ha szükséges, evakuálni tudjunk a katonáinkat. Ennek nem jött el az ideje. Magyar katonák ugyanis egy megállapodás révén tartózkodnak Irakban. Az iraki állammal kötött megállapodás révén vagyunk jelen Irakban. Ha az iraki állam felmondja ezt a megállapodást, akkor a magyar katonákat evakuálni fogjuk. De addig is Magyarország teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Migráció: A magyar határon a migrációs nyomás megnőtt. Az illegális határátlépések száma meghaladja a napi százat. A szükséges intézkedéseket megtette a magyar kormány: új egységeket rendeltek a határra, és élesítettek a V4-es határvédelmi megállapodást is.

Gazdaság: 30 év óta nem produkált ilyet a magyar gazdaság. Több mint négy és fél millióan dolgoznak ma Magyarországon. 2010 óta 800 ezerrel dolgoznak többen. A foglalkoztatási arány meghaladja a 70 százalékot. Foglalkoztatás- és bérnövekedést szeretne elérni az országban. „Mi szeretnénk lenni az a kormány, amely felszámolja a szegénységet”.

2019-es év: az elmúlt évben 101 nagyberuházás történt Magyarországon. Ez minden idők legnagyobb beruházása Magyarországon. Soha nem volt még ilyen. Az új munkahelyek 38 százalékát ázsiai befektetéseknek (kínai, koreai, japán) köszönhetjük.

2020-as év: Különösen izgalmas év lesz. A munka szempontjából és intellektuálisan is. Eddig az történt, hogy a magyar modell sikeres volt, méghozzá úgy, hogy közben az eurózóna országai is sikeresek voltak. 2020 arról fog szólni, hogy az eurózóna növekedése megáll, és az a kérdés, hogy mi lesz a magyar modellel. Hogy továbbra is legyen növekedés és a magyar gazdaság 2 százalékkal megelőzze az eurózóna növekedését, gazdaságvédelmi akcióterv kell. Ezt a magyar miniszterelnök részletesen a februári országértékelőn fogja bemutatni.

Klímavédelem: Nem szükségszerű, hogy bármilyen összeomlás bekövetkezzen a Kárpát-medencében. A klímaváltozáshoz szépen, nyugodtan, lassan kell alkalmazkodni. Erre jó esélyei vannak Magyarországnak. A Kárpát-medence képes élelmet, ivóvizet, tiszta környezetet biztosítani. Ráadásul Magyarország a világ klímabajnokságának élvonalának első harmadában foglal helyet. 2030-ra a villamosenergia 90 százalékát karbonsemlegessé fogjuk tenni. Elsősorban Paks, aztán a napenergia fogja ezt biztosítani. 2050-re Magyarországot klímasemleges gazdasággá lehet tenni, ehhez azonban kell 50 ezer milliárd forint. Tehát nagyon sok pénzről van szó. Ezért ehhez Magyarországnak négy szempontja van: 1. A klímarongálók fizessék meg a klímaváltozás „árát”. Ez a nagy szennyező országokat és a multinacionális vállalatokat jelenti. 2. Ne emelkedjen az élelmiszerek ára az áttérés amiatt, mert ezt a magyar családoknak kellene megfizetni. 3. Nem szabad a szegényebb országoktól a klímavédelem érdekében elvenni a pénzt. Ez az uniós költségvetésre nézve azt jelenti, hogy nem szabad a kohéziós alapot csökkenti a klímavédelem kárára, mert ez a szegényebb országokat bünteti. 4. Nyíltan ki kell mondani, hogy atomenergia nélkül nem lehet klímasemleges gazdaságot építeni. Lesz egy klímacselekvési terv, már most lehet beszélni néhány lépésről: 2022-re csak elektromos buszok közlekedhetnek majd a városi közlekedésben; az illegális szeméttárolókat fel kell számolni; a folyóvizeket mentesíteni kell a műanyag palackoktól.

A következő két év: Az országépítés korszaka van Magyarországon. Kemény és munkás két év elé nézünk. A kormányzati aprómunka időszaka jött el.

Soros: „Nincs Soros-fóbiánk és nem is vagyunk fixáltak”. Sorosnak megvan a szándéka és az eszköze, hogy befolyást gyakoroljon az európai intézményekre. Minden európai intézményben megvannak az emberei. „Soros egy tehetséges magyar ember, éppen ez a baj”, „jobb lenne, ha nem ellenség lenne, hanem a barátunk”. De ez másként alakult. Ez a vita fenn fog maradni és indokolt feltenni azokat a kérdéseket, hogy mégis ki választotta meg, milyen felhatalmazás alapján jár el Soros György és akar befolyást gyakorolni az uniós politikára.

Fidesz: A Fidesz nem tökéletes párt, ez természetes. Egy pártelnöknek kötelessége javítania a pártját, ahol tudja. Magyarországon demokrácia van, ezért nem kell meglepődni azon, hogy néha az ellenfél is nyerhet. Sőt, ez a versenyhelyzet kényszeríti a feleket arra, hogy jobbak és jobbak legyenek.

Kormányátalakítás: „Nix ugribugri”. Nem szabad rángatni a kormányt, mert az veszélyes. „A stabilitás híve vagyok”. Csak lassan és megfontoltan szabad változtatni.

Kérdésre válaszolva a miniszterelnök kijelentette, hogy számít Navracsics Tibor munkájára, Lázár Jánosnak pedig az a feladata, hogy visszaszerezze Hódmezővásárhelyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Lánczi Tamás: a magyarok bíznak a jövőben, egyre több gyereket vállalnak

A magyarok egyre jobban bíznak a jövőben, amit jól mutat, hogy mernek egyre több gyereket vállalni. Mindez a kormány jó gazdaságpolitikájának az eredménye.

A ma délutántól induló újabb Nemzeti Konzultációt jelentett be Orbán Viktor

A ma délutántól induló újabb Nemzeti Konzultációt jelentett be Orbán Viktor

A miniszterelnök tisztában volt azzal, mit kell tennie a 10 évvel ezelőtt megalakult kormány élén – hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában.

Koszovó: tüntetések az előre hozott választás nélküli kormányalakítás miatt?

Nincs szükség előre hozott választás kiírására a kormányalakításhoz – mondta ki a koszovói alkotmánybíróság csütörtök este, elutasítva az ügyvezető miniszterelnök, Albin Kurti beadványát.

Karácsony Gergely szerint rasszista és náci dolog megemlékezni a halottakról

Karácsony Gergely szerint rasszista és náci dolog megemlékezni a halottakról

Budapest főpolgármestere újfent kimutatta a foga fehérét.

25-tel nőtt a fertőzöttek szám (3841), sajnos 8 újabb halott

25-tel nőtt a fertőzöttek szám (3841), sajnos 8 újabb halott

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma: 1311-ről 1300-ra.

A Deák téri kettős gyilkosság egységbe kovácsolta a magyarokat | KÉPEK

A Deák téri kettős gyilkosság egységbe kovácsolta a magyarokat | KÉPEK

Több ezren rótták le kegyeletüket a mészárlás helyszínén.

Zuckerberg álszent nyilatkozata az „ellenőrízetlen” tartalmak mellett

Zuckerberg álszent nyilatkozata az „ellenőrízetlen” tartalmak mellett

Egymásnak ugrott a Facebook és a Twitter első embere a cenzúra alkalmazása ügyében.

Trump keményen fellép a szólásszabadság veszélyeztetői ellen

Az USA rengeteg adófizetői pénzzel támogatja azokat az óriáscégeket, amelyek veszélyeztetik a szólásszabadságot. Trump nem tűri tovább.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére