Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz

888.hu

2021.06.14. 15:51

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO jövőjéről beszélt a NATO-csúcs előtt.

 

Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. A NATO-t és a tagállamokat is fel kell készíteni arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni – közölte Orbán Viktor a NATO csúcstalálkozójára érkezve Brüsszelben. A miniszterelnök szerint ennek megfelelően a szövetség 2030-ra kitűzött stratégiájának célja a nemzeti ellenállóképesség megerősítése.

Legyen szó a pandémia elleni küzdelemről vagy a migrációval szembeni fellépésről, Magyarország nagyon aktív.

Nekünk van mit mondanunk, és tudunk mit beletenni a közösbe – húzta alá, a tagok közötti megegyezést szorgalmazva. A kormányfő szerint az, hogy a hétfői tanácskozás valóban fordulóponttá válik-e, csak a csúcstalálkozó végén dől el, ám a szövetségesek kísérletet tesznek az új, 2030-ig szóló stratégiai terv elfogadására.

A kormányfő elmondta azt is: jobb lenne, ha Magyarország már most képes lenne rá, hogy

a nemzeti össztermék két százalékát minden évben a saját biztonságára költse, ám a célkitűzés legkésőbb 2023–2024-re megvalósulhat.

Kevesebb szó esik róla, de egy másik, a szövetségen belüli kötelezettségvállalás – miszerint a védelmi kiadásokon belül húsz százalék vonatkozzon a fejlesztésekre, új technológiákra – tekintetében Magyarország már teljesített. „Mi a világ egy olyan pontján élünk, ahol hadsereg nélkül nem lehet meglenni, hadsereg nélkül nincs biztonság. Húsz-harminc évig ezt elhanyagoltuk, de most, úgy érzem, e tekintetben is visszatesszük Magyarországot a térképre” – fogalmazott.

A magyar családok és a magyar nemzet számára katonai kapacitás, bevethető katonai erő mindig szükséges lesz

– húzta alá Orbán Viktor.

„Elutasítjuk a hidegháborús politikát. Ötvennyolc éves vagyok, huszonhat évet éltem a hidegháború alatt. Higgyenek nekem, amikor azt mondom, hogy az rossz!” – a miniszterelnök ezt már angol nyelven, Kínáról szólva mondta doorstep nyilatkozatában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Advent a Bazilikánál

Advent a Bazilikánál

Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Konzervatív pártvezetők tanácskozása Varsóban, megosztja adatainkat a Facebook és a WhatsApp, gendersemleges mellékhelyiségeket vezetnek be Chicagóban diákoknak.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére