Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: csak a Fidesz-KDNP képes kellő súllyal képviselni Magyarországot

Nagy Gábor

2019.04.15. 17:52

A magyar miniszterelnök a szabadkai Városháza dísztermében mondott beszédet.

Csak a jelenlegi kormánypártok, vagyis a Fidesz-KDNP alkalmas arra, hogy kellő súllyal, komolysággal képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, hogy kiálljon a magyarokért Brüsszelben"

- jelentette ki Orbán Viktor. A magyar kormányfő az összetartozás szempontjából szimbolikusnak nevezte, hogy az első EP-választási kampánygyűlését Szabadkán tartja.

Beszédében megerősítette Szerbia európai uniós csatlakozásának támogatását, valamint szólt arról is, hogy az anyaország segítségével a Vajdaság is képes lesz az elvándorlás megállítására. Sőt kiemelte: Magyarországnak is érdeke, hogy az EU-n belül minél nagyobb számban legyenek közép-európai országok. Később közölte: a múltban kevesen gondolták volna, hogy Magyarország olyan anyaországgá válik, amely minden fórumon, a legerősebb országokkal szemben is képes kiállni a határon túl élő magyarokért.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke pedig arról beszélt, hogy ebben a pillanatban az a legfontosabb, hogy minden szavazati joggal rendelkező vajdasági magyar állampolgárt mozgósítsunk az európai parlamenti választásokra. Ennek érdekében a VMSZ Mindannyian! címmel indított kampányt a Fidesz-KDNP európai parlamenti jelöltlistája mellett. A politikus köszönetet mondott Orbán Viktornak azért, hogy az előző európai parlamenti ciklusban lehetőséget biztosított Deli Andor vajdasági politikusnak arra, hogy a Fidesz-KDNP listáján bekerüljön az EP-be, és hogy a 2019-es választási versenyben ismét "befutó helyen" szerepel a politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére