Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: A cél az, hogy a magyarok az elsők között juthassanak hozzá a vakcinához

888

2020.10.23. 14:03

A miniszterelnök az operatív törzzsel egyeztetett a járványhelyzetről, majd közösségi oldalán beszámolt az újabb fejleményekről.

A kormányfő hangsúlyozta:

A maszkviselésen múlik a járvány megfékezése.”

Kifejtette: a járvány egész Európában emelkedő pályán van, Magyarországon is, „nagyjából Ausztria magasságában vagyunk”.
Orbán Viktor közölte: Magyarországon 42 kórházban 2209 beteget látnak el,

az egészségügy állja a sarat, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosok és az ápolók európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek.”

Ezért a kormányfő köszönetet mondott nekik.
Beszámolt arról is, hogy az operatív törzs ülésén áttekintették a maszkviselés szabályait. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Adtunk elegendő türelmi időt, mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése.”
Orbán Viktor ezért arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.
A tanácskozáson szó volt az influenzaoltásról is, amely a háziorvosoknál érhető el, ingyenes, költségeit az állam fedezi, a beszerzés, az ellátás és a kiszállítás pedig folyamatos – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: a három évnél fiatalabb gyerekek is megkapják az influenza elleni ingyenes védőoltást.
A koronavírus elleni vakcináról az a tájékoztatás hangzott el az operatív törzs ülésén, hogy Magyarország az összes európai beszerzési programban részt vesz. A miniszterelnök ugyanakkor felszólította az operatív törzset, hogy egyidejűleg az orosz és a kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is tájékozódjon.

A cél az, hogy Magyarország polgárai minél hamarabb, megbízható minőségben, de az elsők között juthassanak koronavírus elleni vakcinához”

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére