Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Balázs: A nyugati társadalmakban túlpolitizált kérdés lett a gyermek és a család

888.hu

2021.09.24. 17:00

A magyar emberek szerint is fontos a család és a gyermek, és ez nem témája a politikai csatározásoknak – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson pénteken a Várkert Bazárban.

 

Orbán Balázs a Család és demográfia az ideológiai harcok szorításában című panelbeszélgetésen kijelentette: kutatások szerint azok is elismerik e két fogalom fontosságát, akik nem támogatják a jelenlegi jobboldali kormányt. A nyugati társadalmakban – folytatta – ez túlpolitizált kérdés lett, a baloldal kilépett ebből a konszenzusból, és nyíltan ellenzi ezeket az egyébként természetes elképzeléseket.

Phillip Blond filozófus, a ResPublica think tank igazgatója úgy fogalmazott, hogy a baloldal egy „extrém liberális projekt”; ez az individualizmus egyik különleges formája, amit semmi nem korlátoz.

Ebben a »projektben« mindenféle hierarchia illegális és illegitim, forrása pedig az az akarat, amely dönthet például úgy, hogy az egyik nap férfi, a másik nap pedig nő lesz valaki”

– állította.

Megjegyezte: a korlátlan akarat ilyen „szélsőséges és szörnyű” formája lényegében a gyermekek korlátozását és az anyaság megtagadását is jelentheti.

Frank Furedi, a University of Kent szociológus professor emeritusa, akadémikus nem értett egyet a „baloldali projekt” gondolatával, de megerősítette, hogy ennek az ideológiának a képviselői szerint a család „egy sötét, félelmetes, rossz hely”. A „mi oldalunkon” rá kell világítani arra, hogy milyen pozitív, átalakító erővel bír a család, ami erőt ad az egyén és az emberiség kiteljesedéshez, felvirágzásához – mondta.

Dan Schneider, az American Conservative Union ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államokban lévő „balosok” utópistákká váltak, akik azt hiszik, rövid idő alatt el lehet érni a tökéletes világ állapotát.

A baloldal most a saját tökéletességét szeretné elérni, amelyben az egyén autonómiája nem szenvedhet korlátokat, ezt pedig másokra is rá akarják erőltetni”

– mondta.

Michael A. Blume érsek, apostoli nuncius hozzászólásában kiemelte, hogy az egyre gyakrabban tapasztalt emberi gyökértelenséget a kommunikáció és a média is erősíti.

Orbán Balázs kijelentette: a nyugati ideológiák szerint a túlnépesedésre és a saját gyermek problémájára a migráció a megoldás. Ez nagyon egyszerű válasz, de lehet-e egy társadalom stabil, ha a nyitott határok és a migráció mellett elkötelezett? – tette fel a kérdést.

Dan Schneider azt mondta, a nyitott határok inkább lerombolják az adott állam szövetét, függetlenül attól, hogy az Egyesült Államokról vagy éppen Magyarországról van szó.

Frank Füredi közölte: a probléma ott kezdődik, amikor a társadalom előtt álló demográfiai kihívás megoldásának a migrációt tekintik.

Olyan helyzet alakul ki, amelyben a migránsok egy nagyon jól látható alsó osztályt hoznak létre, ez és az egyes országokban tapasztalható multikulturalizmus pedig egy új politikai blokkot generál, amely aláássa a társadalom alapjainak lényegét”

– mondta.

Phillip Blond kifejtette, hogy „a baloldal csak azért képes nyerni, mert éket tud verni a konzervatív projektbe”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Továbbra is özönlenek a pozitív visszajelzések Orbán Viktor dallasi beszéde után

Sorra érkeznek a nemzetközi gratulációk Orbán Viktor miniszterelnöknek a dallasi CPAC rendezvényen elmondott beszéde kapcsán; legutóbb Christoph Blocher, a jobboldali Svájci Néppárt korábbi vezetője, valamint Saul A. Fox, a Fox Paine vállalat vezérigazgatója méltatta az amerikai konzervatív konferencián elhangzott előadást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár szerdán.

Joe Biden ismét találkozott a láthatatlan emberrel

Joe Biden ismét találkozott a láthatatlan emberrel

A „szabad világ” vezetője ismét üdvözölte láthatatlan cimboráját egy rendezvényen.

A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Zöld festéket öntöttek a szökőkutakba a német klímaaktivisták

Függetlenedni akarnának az orosz gáztól, na de nem mindegy, hogy milyen áron.

Exlex állapot a Jobbikban, nincs még bejegyezve az elnökcsere

Exlex állapot a Jobbikban, nincs még bejegyezve az elnökcsere

Exlex állapot alakult ki a Jobbikban, miután a párt élén történt elnökcserét hivatalosan még nem jegyezték be, így a lemondott Jakab Péternek már nincs, a július elején megválasztott Gyöngyösi Mártonnak pedig még nincs aláírási joga, emiatt a párt nem lehet jelölőszervezet az elkövetkező időszakban várható időközi választásokon – írta szerdai lapszámában a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére