Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: azért dolgozunk, hogy továbbra is jó kapcsolatot ápoljunk Kínával

Nagy Gábor

2019.07.12. 15:05

A magyar kormányfő péntek délután a kínai külügyminiszterrel egyeztetett.

Kína és Magyarország barátságát és megbízható partnerségét méltatta Orbán Viktor miniszterelnök és Vang Ji kínai külügyminiszter budapesti tárgyalásukon. Az egyeztetéseken részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Forrás: Facebook

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy idén ünnepeljük a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulóját, ami Magyarország története szempontjából is egy jelentős esemény. Mint mondta:

Azt a leckét hordozza, hogy sohasem lehet tudni, mire jó egy barátság; hetven évvel ezelőtt a magyarok nem gondolták volna, hogy milyen nagy jelentősége lesz ennek a kapcsolatnak.

Majd hozzátette: ennek oka Kína fantasztikus fejlődése az elmúlt évtizedekben, s a magyar kormány azért dolgozik, hogy ez a barátság minél hosszabb legyen.

A 70. évforduló jelentőségét Vang Ji kínai külügyminiszter is méltatta, kiemelve: Magyarországot baráti országnak és megbízható partnernek tekintik, amellyel a kölcsönös tisztelet és megértés alapján a jövőben is szeretnék fejleszteni kapcsolataikat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére