Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: az Trócsányi „bűne”, hogy segített megvédeni Magyarországot az illegális bevándorlástól

Tóth Dalma

2019.09.27. 08:40

Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában közölte, hogy Magyarország migrációtól való megvédése miatt gáncsolta el Trócsányi László biztosjelöltet, volt igazságügyi minisztert az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottsága. Magyarország viszont nem enged a bevándorláspárti nyomásnak, a kormányfőnek pedig második, harmadik és negyedik megoldás is van a zsebében.

Az olaszországi látogatásával kapcsolatban kijelentette, ha baloldali kormány kerül hatalomra, akkor az beengedi a migránsokat és adót emel. Orbán Viktor a máltai migránspaktumot teljesen mértékben elfogadhatatlannak rajta, Magyarország abban nem vesz részt. Karácsony nyilvánosságra került hangfelvételét pedig úgy kommentálta, hogy „már sajnálja a baloldali főpolgármester-jelöltet, aki láthatóan csetlik-botlik”.

Orbán Viktor véleménye szerint Trócsányi László elgáncsolásával nem változott az alaphelyzet, ő Trócsányit továbbra is kiváló embernek tartja, aki a legalkalmasabb arra, hogy az Európai Bizottság tagja legyen, mi, magyarok pedig büszkék lehetünk rá.

Az a »bűne«, hogy segített Magyarországot megvédeni a migrációtól, hogy okmányok nélkül senki ne léphessen be, ezt dörgölik most az orra alá

– fűzte hozzá a miniszterelnök.

Fotó: MTI

Orbán elmondta, hogy már beszélt Ursula von der Leyen új bizottsági elnökkel a Trócsányi-ügyről, megoldják a helyzetet, de először megvárják míg lesz hivatalos leirat.

Éles harc zajlik a bevándorláspártiak és a bevándorlásellenesek között

– nyomatékosított, hozzátéve:

van a zsebemben második, harmadik és negyedik megoldás.

Orbán Viktor a múlt hétvégi, olaszországi látogatásával kapcsolatban felhívta rá a figyelmet, hogy Olaszországban más a politika temperamentuma, mint Magyarországon, a meghívást pedig azért fogadta el, mert az olasz miniszterelnök is ott volt.

Olasz hazafiak voltak, a mi fajtánk, otthon éreztem magam, ez a régi, 2004-2005-ös polgári körös rendezvényre hasonlított

– tette hozzá.

Orbán: a baloldal be akarja hozni a migránsokat

Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában. Orbán Viktor egyúttal leszögezte: a baloldal be akarja hozni a migránsokat.

Elmondta, hogy választás nélkül alakították át a római kormányt, Matteo Salvini egykori belügyminiszter volt a biztonság garanciája, ám őt eltávolították.

Ha baloldali kormány alakul, akkor rögtön megkezdődik a migránsok beengedése és az adóemelés

– emelte ki.

A miniszterelnök felhívta rá a figyelmet, hogy Conte kormányfő véleményével ellentétben Magyarország igenis segít a migráció kezelésében, de nem az elosztásban, hanem a határvédelemben, katonai és rendőri értelemben.

Át tudjuk venni valamely olasz határszakasz védelmét, illetve a migránsok hazaszállításában is tudunk segíteni, de erről a római kormány hallgat

– mondta.

Orbán szerint a baloldal azért engedi meg a migránsok beáramlását, hogy a szavazati jog miatt állampolgárságot adjon nekik. A muszlimok márpedig nem szavaznak keresztény pártokra.

Karácsony Gergely nyilvánosságra került hangfelvételét úgy kommentálta, hogy „már sajnálja a baloldali főpolgármester-jelöltet, aki láthatóan csetlik-botlik”. Reméli a kormányfő, hogy az emberek alkalmas személyeket választanak majd az önkormányzati választáson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére