Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: az ostromlott Európa csak szusszanásnyi idõt kapott

Bertha László

2017.05.25. 11:06

Magyarország minden körülmények között meg fogja védeni a családjait, legyen bármekkora is a brüsszeli ellenszél - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor beszédével nyílt meg a Családok Budapesti Világtalálkozója. A miniszterelnök szerint a migránsáradatot mozgató gépezet két év elteltével akadozni látszik. Sok kormány és szervezet munkájának köszönhetően sikerült elzárni a balkáni útvonalat, majd sikerült megváltoztatnia nyugati kormányok önveszélyes betelepítési politikáját, megkezdődött a Wilkommenskultur felülvizsgálata – jelentette ki Orbán.

Az eseményt megnyitó beszédében a miniszterelnök hangsúlyozta, az emberek fellázadtak, és kikényszerítették a változást, ez pedig jó hír. De a migránsáradat java még hátravan, mert az emberek a magas nyomású helyekről Európa felé indulnak. Csak idő kérdése, hogy újraindítsák a „szállítószalagot”.

A manchesteri terrortámadás kapcsán a kormányfő ismét megerősítette, hogy Magyarország teljes mellszélességgel kiáll Nagy-Britannia mellett, minden erőnkkel azon leszünk, hogy Európa jövője biztonságba kerüljön. Orbán Viktor szerint ma számtalan ember kérdezi a kontinensen, hogy hány párizsihoz, brüsszelihez, berlinihez vagy manchesterihez hasonló eseménynek kell Európában történnie ahhoz, hogy végre erőt vegyünk magunkon és hajlandóak legyünk megvédeni magunkat.

Magyarország emiatt fokozni fogja az Európai Unió déli határainak védelmét, és senki olyat nem enged be, akinél csak a halvány gyanúja is felmerül annak, hogy meg akarja támadni a családjainkat, gyermekeinket.

Magyarország minden körülmények között meg fogja védeni a családjait, legyen bármekkora is a brüsszeli ellenszél”

– jelentette ki.

Orbán Viktor elmondta, hogy az ostromlott Európa szusszanásnyi időt kapott politikája újjászervezésére, sorai rendezésére, de Brüsszelben még nem ez a dal a sláger, az ottani beszéd a politikai korrektség foglya. Azt, aki rá mer mutatni a kulturális konfliktusokra, a bevándorlás és a terrorizmus összefüggéseire, azt szélsőségesnek mondják – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő a Család és demográfia – Legyenek újra erősek a családok! című rendezvényen hangsúlyozta, Európa demográfiai szempontból vesztésre áll, a népesség fogy és öregszik. Vannak, akik ezt bevándorlással, Magyarország azonban saját tartalékaival, gyermekvállalást ösztönző családpolitikával akarja megoldani.

Orbán Viktor szerint Magyarországnak is óriási fordulatot kell tennie, hogy képes legyen saját népessége fenntartására. Megjegyezte, hogy kevesebb mint negyven év alatt az ország több embert vesztett a népességfogyás által, mint a második világháborúban. A természetes reprodukció helyreállítása nem egy a nemzeti ügyek közül, hanem a nemzeti ügy.

2030-ra 2,1 százalékra emelje a születési rátát. Ezt évtizedeken át tartani kell. Egy ilyen fordulathoz azonban kell egy jó „hajómotor”, vagyis megfelelő anyagi források is. A gazdasági növekedés 3-5 százalék között van, az államadósság csökken, a munkanélküliség pedig szinte megszűnik. A politika középpontjában tehát most már a családpolitika kell, hogy álljon – tette hozzá a kormányfő.

Tovább növelik a családi adókedvezmény mértékét:

Orbán Viktor a konferencián bejelentette, hogy a kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni. A diákhitellel rendelkező nőknél három vagy több gyermek esetén a kölcsön 100 százalékáét elengedi a kormány. A diplomás gyed időtartamát pedig kitolják egy évvel.

(Hirado.hu, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az Erdélyi Magyar Szövetség magyar neve miatt utasította el a törvényszék a pártfúziót

A Bukaresti Törvényszék azért utasította el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését, mert utóbbi hivatalos nevét magyarul is, románul is be kívánták jegyeztetni az egyesülő pártok – közölte vasárnap az EMSZ sajtóirodája.

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Ezúttal a momentumos Hajnal Miklós ferdítette el a valóságot a közösségi oldalán. Olyan professzort akarnak felvenni egy egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Az illegális migráció miatt megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését.

18 éves lett a Jobbik, balra át!

18 éves lett a Jobbik, balra át!

Köszöntsük nagykorúsága alkalmából Magyarország legelvtelenebb pártját.

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Olyan professzort akarnak felvenni az egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Fontos, hogy az állásra jelentkezők foglalkozzanak a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal – a matematikai elvek és számok ismerete mostanra a jelek szerint másodrendűvé vált.

Ferenc pápa a földközi-tengeri migrációs helyzet megoldására szólított fel

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint „embertelen erőszaknak” vannak kitéve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére