Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: az eddiginél hangsúlyosabban kell védeni a magyar érdeket Sorossal szemben

MTI - 888.hu

2020.12.18. 09:35

Az eddiginél hangsúlyosabban kell védeni a magyar nemzeti érdeket Soros Györggyel és az ő hálózatával szemben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.

 

A kormányfő kifejtette:

A kormányfő kifejtette: Soros György, „a világ legkorruptabb embere” több alkalommal is megtámadta Magyarországot, de ami most történt a részéről – a magyar baloldal támogatásával -, az túlment azon a határon, amit egy ország egyszerűen, vállrándítva tudomásul vehet.

Az mégsem normális – folytatta -, hogy

Soros György azon dolgozik Brüsszelben, hogy ott ártson a magyaroknak, ahol csak tud.

És „nincsen jól, hogy mi meg itt ülünk, kivédjük ezeket az akciókat, és úgy teszünk, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga” – tette hozzá, hangsúlyozva: komoly bravúrokra volt szüksége ahhoz, hogy elhárítsa Soros Györgynek azt a szándékát, amellyel Magyarországnak sok eurómilliárdnyi kárt akart okozni.

Orbán Viktor arról is szólt, hogy az Európai Parlament (EP) át akarja venni az EU irányítását:

az EP-képviselők szerint ugyanis az EU Brüsszelből áll, a kormányfők felfogása szerint viszont az EU a nemzeti fővárosokban van, Brüsszel nem központ, hanem egyeztetési helyszín.

Az EP mögött pedig „egy hálózat található, itt jönnek be a képbe Sorosék”, akik NGO-kon, kutatóintézeteken, háttérintézményeken, médiabefolyásoláson keresztül erős pozíciókat építettek ki az EP-ben, amelyen belülről próbálják magukhoz ragadni az Európa irányítására feljogosító döntéseket az állam- és kormányfőktől – fogalmazott.

Felidézte:

az EP össze akarta kötni a pénzügyi kérdéseket politikai kérdésekkel, és az a veszély fenyegetett, hogy az EP makacssága magával rántja a költségvetést és a helyreállítási alapot.

Magyarország azonban Lengyelországgal együtt célt ért – mondta, megjegyezve: a vita végén a szlovénok is saját hangot hallattak az ügyben, és Milos Zeman cseh elnök is úgy nyilatkozott, az lenne helyes, ha a közép-európai országok együtt képviselnék a magyar-lengyel véleményt. A végül kialakult álláspontot közös európai sikernek nevezte a miniszterelnök.

Úgy értékelt: az állam- és kormányfők megállapodásával a következő néhány év gazdasági tervezéséhez szükséges pénzügyi hátország „atombiztos”.

Más kérdésekben azonban maradtak fenn véleménykülönbségek, így lesznek még viták bőven – jelezte, idesorolva például a migrációt, a kontinens nyugati részén ugyanis „továbbra is egy bevándorlásra épülő Európát szeretnének”,

34 millió bevándorlónak akarnak lakást, fizetést, segélyt adni. A kormányfő ezt egy őrült tervnek tartja.

Kitért a genderkérdésre is, amelyet „a normális magyar ember nem is ért, hogy micsoda”, mert „ezek olyan periférikus léthelyzetek problémái, amelyek az emberek 99 százalékát nem érintik”.

Magyarország egy normális ország, ahol evidencia, hogy az apa férfi, az anya nő, a házasságot pedig azért vállalják, mert közös utódokat akarnak

- fejtette ki Orbán Viktor.

Nem lehet 100 ember életét egy kivételt jelentő ember sajátosságaira építve szabályozni – ahogyan Nyugat-Európában ezt akarják -, hanem a 99-ből kell kiindulni. Van a normálisnak tekintett helyzet, és van a kivétel – fogalmazott, hangsúlyozva: „nem akarjuk elítélni azt, aki kivétel alá esik”, de azt senki sem követelheti, hogy egyszázaléknyi kivétel sajátos életvitelére alapozzák a 99 százalék életét.

Úgy összegzett: nem az a feladat, hogy a többség átvegye a kisebbség gondolkodásmódját, hanem hogy a többség – megőrizve saját magát – tolerálja a kisebbség álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A sárga irigység és a milliárdos Gyurcsány

A sárga irigység és a milliárdos Gyurcsány

Láttak már sárga irigységtől (SI) sugárzó milliárdost? Nem? Nagy újdonságot nem fognak olvasni: a határon túli magyarokkal szemben mindig is ellenséges Gyurcsány Ferenc arcát lehet szemügyre venni az SI-faktor fényében legutóbbi Facebook-bejegyzésében.

A WHO a fertőzés terjedése ellenére továbbra is reménykedik az olimpia megrendezésében

A WHO a fertőzés terjedése ellenére továbbra is reménykedik az olimpia megrendezésében

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is azt reméli, hogy idén megrendezhetik Tokióban a tavaly nyárról elhalasztott olimpiát, annak ellenére, hogy a koronavírusos esetek száma világszerte több országban, köztük Japánban is növekszik.

Újabb rocksztár osztotta ki a haladókat és a kommunizmust

Újabb rocksztár osztotta ki a haladókat és a kommunizmust

A legendás The Who frontembere nem fogta vissza magát.

Orbán Viktor legfrissebb hírei Portóból – Képek

Orbán Viktor legfrissebb hírei Portóból – Képek

EU-csúcs, második nap. Fontos egyeztetések a szünetben – írta Orbán Viktor Facebook-oldalán.

Ezt lehet tudni a magyar pedofilbotrányról

Újabb információk láttak napvilágot a pedofíliával vádolt bűnszervezetről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére