Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: akkora a front, amekkorát a nemzeti függetlenség védelme megkíván

Bertha László

2017.04.15. 09:28

Soha nem fogadtuk el, és soha nem is fogjuk elfogadni, hogy mások döntsenek helyettünk arról, hogyan éljünk - jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Idõknek adott húsvéti interjúban.
Soha nem fogadtuk el, és soha nem is fogjuk elfogadni, hogy mások döntsenek helyettünk arról, hogyan éljünk – jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Időknek adott húsvéti interjúban.

A miniszterelnök szerint mindenki talpon van, készülődik a jövő évi választásra a radikális jobboldal, a baloldal és a liberálisok is mozgolódnak. Magyarországon a kampány főpróbája zajlik; a kormányon lévőknek azonban több nehézséget okoz részt venni egy ilyen főpróbán, mivel itt az ország, melynek ügyei vannak, döntéseket kell hozni, így „kevesebb kevesebb módunk és alkalmunk nyílik kampányüzemmódban működni, mint riválisainknak” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy jelenleg a kampány főpróbája zajlik, az pedig már most látható, hogy a 2018-as választás sorsdöntő lesz.

Magyarországon a nemzeti kormányzás folyamatos nyomás és támadás alatt áll, így minden választás legfontosabb tétje, hogy a magyar emberek érdekét szolgáló Országgyűlésünk és kormányunk lesz-e, vagy idegen érdekeket szolgál majd”

– jelentette ki.

Orbán Viktor felidézte, hogy 2010-ben a Fidesz-KDNP sem egyszerűen kormányzásra készült, hanem azt akarták, hogy hazánk újjászületett lelkületű, saját teljesítménye okán megalapozottan derűlátó, boldog ország lehessen. A lap azon kérdésére, miként éli meg, hogy sokan nem azonosulnak az általa említett derűlátó ország képével, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy ez természetes dolog, hiszen

a demokráciát választottuk a modern magyar állam létformájaként. A demokrácia pedig olyan rendszer, amelyben mindenki szabadon gondolkodhat, szabadon alakíthatja ki a véleményét.”

Egy ilyen érvelés- és vitalapú rendszerben elkerülhetetlenek a véleménykülönbségek, a kérdés csak az, hogy „hogy megvan-e bennünk a békés egyet nem értés képessége” – tette hozzá Orbán. A miniszterelnök megjegyezte, hogy az irigységgel is számolniuk kell, ami szintén emberi dolog:

Ne felejtsük el, hogy hány százalékon állt a munkanélküliség, amikor átvettük a kormányzást. Mekkora volt a rezsi, mennyi adót fizettek az emberek, és hol járt az államadósság. Mi munkát adtunk az embereknek, csökkentettük a rezsit, levittük az adókat és leszorítottuk az államadósságot.”

Arra kérdésre, hogy nem túl széles-e a front, amivel hadban áll, a miniszterelnök azt válaszolta, hogy ha elfogadnák, hogy Brüsszelből vagy más politikai, pénzügyi központokból diktáljanak, hogy magyar vagy amerikai milliárdosok mondják meg, hogy mi legyen hazánkban, akkor konfliktusaik sem lennének.

De hát a magyarok története a szabadságharcok története. Soha nem fogadtuk el, és soha nem is fogjuk elfogadni, hogy mások döntsenek helyettünk arról, hogyan éljünk.”

Orbán Viktor szerint a nemzetközi politika ma egy hadszíntér, és az európai nemzetek függetlensége és szabadsága a tét. Ennek középpontjában pedig a migráció áll.

A Soros-egyetem, a nemzetközi lobbiszervezetek átláthatósága, a pénzügyi stabilitás mint mellékhadszínterek jelennek meg a mostani kampányfőpróbán”

– jelentette ki a kormányfő.

Ma a legnagyobb európai vita ugyanis a migrációról szól, ezen áll vagy bukik a jövőnk, Európa sorsa. „A kérdés az, hogy ugyanaz a szellem, civilizáció, kultúra, gondolkodásmód határozza-e meg a karakterét az európai országoknak, mint a szüleink, nagyszüleink idején, vagy valami egészen más” – mondta Orbán.

A viták tüzét az lobbantja fel, „hogy akik magukat liberálisnak és baloldalinak mondják, és akiket nemzetközi erők – élükön Soros Györggyel –  pénzükkel, hatalmukkal, hálózataikkal támogatnak, azt állítják, hogy a migráció elleni fellépés helytelen, célszerűtlen, erkölcstelen”. Magyarország ezzel szemben meg akarja őrizni Európa fundamentumait. Nem akar párhuzamos társadalmakat, nem akarja kicserélni a népességet és nem akarja keresztény civilizációt egy másfajtával leváltani.

A britekkel szemben mi maradunk az EU-ban. Nem vagyunk sziget, a mi országunk és életünk Európa része. Itt a helyünk. A sorsunk össze van kötve a kontinens többi országáéval. Egyetlen lehetőséget látok, és ez az Európai Unió működésének megreformálása. Ezért vagyunk mi Brüsszelben reformellenzék”

– mondta Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogyan áll a politikai közössége ebben a küzdelemben, Orbán Viktor azt válaszolta: a nemzeti kormány felhatalmazása, többsége acélos, elszántsága feszes. „Egység is van, cselekvőképességet megbontó vitáink nincsenek.” A miniszterelnök szerint a Közép-európai Egyetemről alkotott „eltérő nézetek nem befolyásolják az elsöprő többséget és egységet, amely nemet mond a migrációra és a mögötte húzódó Soros-féle hálózatra”. Kiemelte azonban, hogy az

egyetem érzékeny dolog, szellemről, tanulásról szól, és az egyetemek ügye fontos és érzékeny téma, még akkor is, ha a Soros-intézményben tanuló diákoknak csak alig több mint tíz százaléka magyar.”

Orbán hozzátette, hogy idővel nyilvánvalóvá válik, hogy a félelmek alaptalanok, és lassan mindenki rá fog jönni, hogy nem egyetembezárásról van szó, hanem arról, hogy a törvények minden magyar egyetemre egyformán vonatkoznak.

Az egész ügy arról szól, hogy Soros György a nyilvánosság elől rejtetten, magyarországi szervezetein keresztül temérdek pénzzel támogatja az illegális bevándorlást... Nyomás alatt akarja tartani azt a Magyarországot, amely még egy Soros Györgytől is elvárja, hogy betartsa a törvényeit”

– húzta alá a miniszterelnök, aki szerint Soros Györgyöt nem szabad lebecsülni, egy nagy hatalmú, mindenre elszánt milliárdos, aki nem ismer se istent, se embert, ha az érdekeiről van szó.

Emlékeztetett, minden jelentős döntés előtt törekedett arra, hogy bevonják az embereket a legfontosabb ügyek megvitatásába. „A nemzeti konzultációkkal nemzeti egyetértési pontokat próbáltam létrehozni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a személyes támadások ügyében Margaret Thatcher szavait tartja szem előtt:

Mindig örülök, ha a személyemet támadják, mert ez azt jelenti, hogy a politikámat nem tudják.”

A miniszterelnök hozzáfűzte, hogy „természetesen nem hibátlan a kormány, és még sok gondot kell orvosolni. Van mit joggal kritizálni, de összességében Magyarország lassan összeszedi magát és magára talál”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére