Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyûlöletből ne oktasson ki senkit!

Nagy Gábor

2019.04.01. 18:43

A magyar kormányfõ Jean-Claude Juncker európai bizottsági (EB) elnök vasárnapi interjújára reagált.

Orbán Viktor hétfőn, az Országgyűlés épületében úgy fogalmazott:

Aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson ki senkit, mert az idegengyűlölet nagymesterét Karl Marxnak hívták."

Jean-Claude Juncker a kommunista filozófus és közgazdász születésének a 200. évfordulóján, 2018 májusában a németországi Trier városában részt vett Karl Marx szobrának felavatásán. Európa első embere ezzel megalázta a kommunizmus 110 millió halálos áldozatát, és egy olyan ideológus emléke előtt sikerült leborulnia, aki a modern antiszemitizmus egyik elméleti megalapozója volt.

Ismert, Jean-Claude Juncker vasárnap este arról beszélt az olasz köztelevízióban, hogy nem tetszik neki Orbán Viktor migrációt elutasító politikája, ugyanis véleménye szerint a migránsok tömeges betelepítésének elutasítása túlzott nacionalizmusnak és idegengyűlöletnek számít.
Karl Marx antiszemitizmusa:

A filozófus 1843-as A zsidókérdéshez című írásában például azt feszegeti, hogy a judaizmus valós lényege a gyakorlati és személyes szükségletek ellátása, alapja a kereskedelem, profán istene a pénz és az egoizmus. "A zsidó lélek lényege az önérdekben és a pénz iránti szomjúságban gyökerezik" – fogalmaz a kommunizmus atyja. Az 1867-es A tőkében ezt írja: "Minden árucikk csak pénzt hoz a körülmetélt zsidóknak". Marx Engelsnek küldött egyik levelében Ferdinand Lassalle német szocialistát "a szláv határ zsidójának" írja le, a varsói zsidókat pedig "mocskos" jelzővel illeti a szövegben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére