Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a növekedés a mi magyar sikerünk

Bertha László

2017.09.07. 10:58

A Széchenyi Kártya Program legtöbb hiteltípusában 100 millió forintra emelik a felvehetõ maximális hitelkeretet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a KAVOSZ Zrt. ünnepségén, amelyen átadták a 250 ezredik Széchenyi Kártyát.

2011-ben a 150 ezredik kártya átadása miatt gyűltek össze, amikor még más szelek fújtak – emlékezett vissza Orbán Viktor miniszterelnök a rendezvényen. A miniszterelnök elmondta, hogy politikai nézetektől függetlenül lehetett jogos kétség sok ember és szakértő fejében, hogy a 2010-ben választott út vajon eredményekre vezet-e vagy bukás lesz-e belőle.

A pénzügyi összeomlás elkerülésének kérdésével, az államadósság növekedésével, a 10 százalékos munkanélküliség megfékezésével kellett foglalkozni, alkotmányos renddel kapcsolatos csatát kellett megvívni például Brüsszellel, és „haza kellett paterolni az IMF-et” – mondta a kormányfő, majd hozzátette, hogy hat év eltelt, de egy egész gazdaságtörténeti korszakot mentünk előre.

Kiemelte azt is, hogy a magyar gazdaság az uniós támogatások miatt fejlődik egyes érvek szerint, ehhez képest az államadósságot 53 százalékos szintre birkózták le és kitaláltak olyan termékeket, amelyek lökést adtak a magyar gazdaság fejlődésének.

A költségvetés 18 ezer milliárd forint, az EU-s támogatások évente 1000-1500 milliárd forintot tesznek ki –  a két nagyságrend azt mutatja, hogy nem szabad engedni, hogy a gazdaságpolitikai sikereket külső tényezőnek tulajdonítsák. A növekedés nem külső segítségnek tudható be, hanem a magyar gazdaság szereplőinek.

Ez a mi magyar sikerünk, a saját erőfeszítéseinknek köszönhető"

– jelentette ki.

A miniszterelnök beszédében kiemelte, hogy a kis- és közepes vállalkozások (kkv) hitelezése a magyar kormány számára nem piaci ügylet, hanem nemzetstratégiai fontosságú ügy. 2015-ben kétmillióan dolgoztak kkv-knál, ami az összes foglalkoztatott 73 százalékát jelenti, vagyis kkv-k nélkül nincs magyar gazdaság.

Orbán Viktor bejelentette, hogy a Széchenyi-program hitelekre vonatkozó keretösszegét 50 millióról 100 millió forintra emelik.

(MTI, Hirado.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére