Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a magyar embereknek köszönhetõ Magyarország sikere

Tóth Dalma

2018.02.08. 12:58

A kormánynak mindig Magyarország az elsõ. A sikeres városok és az élhetõ falvak Magyarországa. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyûlésén, Veszprémben.
A kormányfő úgy fogalmazott: ahogyan nincs sikeres Európa sikeres nemzetállamok nélkül, úgy nincs sikeres Magyarország sikeres települések nélkül. A városlakók és a falusiak egyaránt számíthatnak Magyarország kormányára.

A Modern Városok Program célkeresztjében a nagyvárosok vannak, de mindannyian egyetértünk abban, hogy a magyar falvak felemeléséhez elengedhetetlen a nagyvárosok fejlesztése – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Erősnek, virágzónak, meghatározó dinamikával működőnek kell lennie egy nagyvárosoknak ahhoz, hogy a magyar vidék felemelkedjen – fogalmazott a kormányfő. A Modern Városok Programban meg kell erősíteni a nagyvárosokat, mivel a megyei jogú városok a vidék fővárosai – tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta: ma már az ellenzék sem vitatja, hogy Magyarország fejlődik.

Az az eredmény pedig, amit Magyarország elért az elmúlt 8 évben, az a magyar embereknek köszönhető”

– jelentette ki.

2010 és 2014 között az volt a feladat, hogy Magyarország összeszedje magát és a saját lábára álljon. 2014 és 2018 között pedig már olyan fejlesztéseket indítottunk be, amitől „kezdünk végre jól kinézni” – fogalmazott a kormányfő.

„2010-ben az ország közvetlen csődhelyzetét elhárítottuk, utána megalkottuk az Alaptörvényt, a harmadik lépcsőfok pedig az volt, hogy a kormány átvegye a megyei jogú városok adósságát” – emlékeztetett Orbán Viktor. A kormányfő azt kérte a megyei jogú városok vezetőitől, hogy őrizzék meg a mostani pénzügyi stabilitásukat.

Az ENSZ migrációs tervezetével kapcsolatban a miniszterelnök elmondta: semmi vonzót nem lehet találni azokban a lassú népvándorlási folyamatokban, amelyeket ma Nyugat-Európában látunk.

A sokszínűség nem érték, hanem egy tulajdonság. Nem szabad hagyni, hogy erkölcsi, etikai vitákban kihúzzák a lábunk alól a talajt. Nem akarunk sokszínű ország lenni, azon az úton akarunk továbbmenni, amit 1100 éve megkezdtünk” 

– fogalmazott Orbán Viktor. 

Ha nem vetjük meg a lábunkat a saját keresztény talapzatunkon, akkor a brüsszeli tirádák el fognak minket billenteni” 

– jelentette ki.

(Híradó)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére