Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a legfontosabb politikai kérdésekben egyetértés van Brazília és Magyarország között

Bokor Gábor

2019.04.18. 10:50

A miniszterelnök hivatalában fogadta Eduardo Bolsonarót, a brazil képviselõház külügyi és védelmi bizottságának elnökét.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön fogadta hivatalában Eduardo Bolsonarót, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottságának elnökét. 

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatása szerint a migráció veszélyeiről, a gazdasági kapcsolatokról és a keresztény értékek védelméről is szó volt a miniszterelnök és a brazil bizottsági elnök találkozóján.

Magyarország és Brazília fontos politikai és stratégiai kérdésekben hasonló álláspontot képvisel"

– hangzott el a tárgyaláson.

A migráció ügyében Brazília és Magyarország például nemet mondott a globális migrációs csomagra. Mindkét ország fontosnak tartja a keresztény értékek és a nemzeti érdekek képviseletét a külpolitikában, egyben elutasítja a magukat civil szervezeteknek álcázó NGO-k nyomásgyakorlását.

A gazdasági együttműködés fejlesztésére elsősorban a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és az egészségipar területén van mód, de szorosabb lesz a kutatás-fejlesztési együttműködés, és Magyarország növeli a brazil diákoknak biztosított ösztöndíjak számát is – hangzott el a találkozón.

Szijjártó: alapvető érdeke Magyarországnak az együttműködés Brazíliával

Brazília gazdasága a világon a nyolcadik legerősebb, ezért egy olyan kicsi, de nyitott gazdaságú országnak, mint Magyarország, alapvető érd...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére