Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a keresztény kultúra és a migráció ügyében nincs kompromisszum

Nagy Gábor

2019.03.08. 08:18

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli mûsorában beszélt.

Isten éltesse a magyar nőket, köszönjük szépen mindazt, amit értünk tettek!"

– kezdte beszédét a kormányfő a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban.

Orbán szerint Európa hatalmas átalakuláson megy keresztül, megváltoztatta az életünket a migráció és a bevándorlás, és ez vált a politika legfontosabb kérdésévé is. A hagyományos politikai törésvonalakat „átmetszette” egy új frontvonal. Ugyanez a frontvonal megjelent az Európai Néppárton (EPP) belül is. Orbán szerint az történt a héten (lásd: EPP és a Fidesz közötti vita), hogy azok támadták meg a magyar kormánypártot, akik támogatják a migrációt. Mindezt azért, mert a legfontosabb kérdésben mást képvisel a Fidesz, mint a bevándorláspárti erők.

Mi vagyunk az első ország, amely bebizonyította, hogy a migrációt meg lehet állítani"

– fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint az ország mérete és adottságai nem indokolnák, hogy ilyen heves támadásokat intézzenek ellene, vagyis egyértelműen a bevándorlás áll a háttérben.

Nekünk több lehetőségünk is van, Néppárton belül vagy azon kívül"

– mondta Orbán, utalva az EPP-vel való konfliktusra.

Kifejtette ugyanakkor: a vita döntő eleme az az, hogy a magyar kormánypártokat a magyar választók kijelölték. Friss mandátumuk van. A választás révén a magyarok elmondták, hogy a keresztény kultúra érték, a migráció ügyében pedig nincs kompromisszum. A miniszterelnök elmondta: az elmúlt héten égtek a vonalak, tárgyalt többek között Jean-Claude Junckerrel és Manfred Weberrel is, de több prominens európai jobboldali politikussal is megbeszélést folytatott. Vasárnap ugyanakkor Lengyelországba utazik, ahol egy NATO-tagságról tartott rendezvény lesz.

Ha úgy alakul, hogy nekünk valami új dolgot kell indítanunk Európában, és lehet, hogy ennek a vitának ez lesz a vége, hogy a helyünk végül is nem a Néppártban van, hanem azon kívül – bár én inkább a Néppárt átalakítását, megreformálását szeretném elérni, például hogy helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek is, de ha erre nem lesz lehetőség –, akkor nyilván az első hely, ahol tárgyalni fogunk, az Lengyelország"

– mondta a miniszterelnök.

Orbán a Die Welt című német lapban megfogalmazott javaslata (ti. az Európai Bizottságtól el kell venni azokat a hatásköröket, melyek a határvédelmet és a migrációt érintik) kapcsán elmondta: "a józan ész mondatta velem", európai tanácskozások folyamán fogalmazódott meg benne, s nemcsak a német olvasók, hanem több európai politikus, többek között Nicolas Sarkozy is támogatja az ötletét.

Orbán kifejtette: bár egy darab Európa szót használunk, mégis három fogalmat értünk ezalatt: az EU-tagállamokat, az eurózónát és a schengeni övezetet. A bevándorlás kapcsán az Európai Bizottság (EB) már 2010 és 2014 között is bebizonyította, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel. S ha négy év nem volt elég erre, akkor hat meg hét esztendő sem lesz elég, ezért Orbán szerint „vegyük vissza” ezt, s a belügyminisztereknek adjunk jogokat, hogy közös döntéseket tudjanak hozni – többek között a határvédelem ügyében.

Jobb helyen lenne az ügy a belügyminiszterek kezében, mint a bizottságéban"

– fogalmazott a kormányfő, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ha ez a változtatás már korábban megtörtént volna, akkor

Európa biztonságosabb, védettebb lenne, mint ma."

A miniszterelnök reagált Dimitrisz Avramopulosz bevándorláspárti uniós biztos azon kijelentésére is, mely szerint elmúlt a migrációs veszély. Orbán szerint „a migráció nem egy pattanás, ami elmúlik, ez egy történelmi jelenség”. A világban háborúk vannak, éghajlatváltozás zajlik, csökkennek a vízkészletek, s az Európai Unió közelében fekvő államokban nincs akkora fejlődés, amely leküzdi ezeket a kihívásokat, ott tartja a népességet. Ezért milliószámra lesznek olyanok, akik el fogják hagyni ezeket az országokat – érvelt a kormányfő.

Szerinte „folyamatosan észnél kell lennünk, mert ez fogja meghatározni a jövőnket”, „mindig tudatában kell lenni, hogy óriási embertömegek készülődnek Európa felé”, s ezért „nem szabad becsukni a szemünket, mert úgy járunk, mint Nyugat-Európa”.

Hangsúlyozta:

Túl kell lenni a félelmeinken, mert egy történelmi folyamat részei vagyunk, amire reflektálnunk kell.”

A magyar családvédelmi akcióterv kritikusaira reagálva Orbán kifejtette: „Európa ma az üres bölcsők kontinense”, s míg Nyugat-Európában azt vallják: minden darab-darab alapon megy, hozzunk be migránsokat, addig a magyarok „nem akarnak kevert társadalmakat”.

Orbán szerint „van az életnek természetes normális rendje”, ezt próbáljuk megvédeni, a provokatív kisebbség véleményét meg kell hallgatni, de

le is kell rázni azokat, mint amikor a kutya szokta a vizet.”

A miniszterelnök szerint „az a nemzet, amely nem képes saját maga fenntartására, az joggal vékonyodik el, tűnik el a süllyesztőben”, hazánknak viszont az a nagy szerencséje, hogy a magyar fiatalok igenis akarnak szülni. Problémák azonban vannak – szép számmal.

Orbán ennek kapcsán elmondta: a kormány azon van, hogy felderítse: mi az akadály? Ezeket először azonosítani kell, utána el kell tüntetni őket. S utána könnyebben választhatnak a fiatalok: akarnak-e családokat vagy nem. A kormány csupán egy lehetőséget kínál fel – tette hozzá.

A kormányfő beszélt a családvédelmi akcióterv konkrét intézkedéseiről, elmondta, hogy az évértékelőn felsorolt hétpontos csomagból 4 pont már idén nyártól elindul, folyamatosan zajlik a bölcsődei ellátás bővítése, két pont azonban (a nagyszülői gyed és az szja-mentesség) 2020-tól léphet érvénybe.

Az interjúban szóba került még a falusi csok is, melynek kapcsán Orbán elmondta: „olyan kormánya van Magyarországnak, amiben elég sokan vagyunk falusi fickók”, ezért sem „dughatjuk homokba a fejünk”. A miniszterelnök szerint a falusi életminőséggel vannak gondok, meg kell állítani a népességfogyást, rendbe kell hozni a falvakat. Ezért először a leveszélyeztetettebb magyar községeket próbálja fejleszteni a magyar kormány.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

A kampányban nyújtott segítségért az MSZP és a DK is követelni fogja a jussát.

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Az Országgyűlés hétfőn délután 1 órától kéthetes üléssel kezdte meg őszi munkáját, Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel.

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben fordult a kormánypártok új önkormányzati képviselőihez és polgármestereihez, azt kérve tőlük: saját településükön, ha ellenzékben dolgoznak is, azt támogassák, ami jó az adott városnak vagy falunak – közölte az Origo a Bereznai Csaba képviselő által a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott levél alapján hétfőn.

Charlie, a láncfűrészes

Charlie, a láncfűrészes

Hollywood nem pusztán klisékkel dolgozik, de cenzort telepített mindannyiunk agyába, ott vicsorog, onnan ítélkezik, és amit a politikailag korrekt tucatítélkezéssel kivet belőlünk, az nem is létezik.

A boszniai Bihács polgármestere megvonja a támogatást az illegális bevándorlóktól

Suhret Fazlic a válságintézkedések között említette, hogy a városi vízmű nem fog napi 20 ezer liter vizet szállítani a migránstáborba – közölte az M1 hétfő reggeli műsorában a Bihácsról bejelentkező tudósító.

Ébredjetek már fel fiatalok!

Ébredjetek már fel fiatalok!

Igen, hozzátok beszélek, akik jókat derültök egy „szemkilövető” Gyurcsány Ferencen, ámuldoztok, hogy milyen menő, miközben ízléstelenebbnél ízléstelenebb módon gúnyoljátok ki azt, aki tesz is értetek valamit. Tudatlanság ez? Nem hiszem. Csupán megvezetés. Ez nekik nagyon jól megy.

Egyelőre nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés

Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés addig, amíg nem emelkednek jogerőre a kerületi polgármester-választások eredményei, mert csak a kerületi eredmények alapján állapítható meg a közgyűlés összetétele.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére