Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a jövőben is lesznek harcok, de a közép-európaiak kiállnak egymásért

Nagy Gábor

2019.07.03. 07:15

Orbán Viktor magyar kormányfő a háromnapos EU-csúcs után adott interjút a köztelevíziónak. Kifejtette: súlyos hibák történtek az Európai Unióban az elmúlt években, de most nagyobb az esély, hogy ezeket a tagállamok kijavítsák.
Nagy volt a tét, arról kellett dönteni, hogy a következő években az európai intézmények élén kik állnak majd. Magyar szempontból olyan emberek kerülnek-e pozícióba, akik tisztelik Magyarországot és ismerik Közép-Európa történelmét, illetve akik értik a keresztény kultúra fontosságát

fogalmazott Orbán Viktor még kedd este.

Fontos tartalmi kérdésekben foglaltunk állást a személyi döntésekkel kapcsolatban. Tudtuk tartani, amit vállaltunk, olyan személyek kerülnek az unió élére, akik jó eséllyel jó politikát folytatnak majd

– hangsúlyozta a kormányfő azzal kapcsolatban, hogy a tagországok vezetői Ursula von der Leyent jelölik az Európai Bizottság élére. Hozzátette: ezek a vezetők (Ursula von der Leyen, Charles Michel [Donald Tusk helyére], Josep Borrell [az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselő-jelöltje], Christine Lagarde [az Európai Központi Bank elnökjelöltje]) most kezdenek el dolgozni, a munka elején vagyunk, amely nem kicsi és nem könnyű, mert az elmúlt években súlyos hibák történtek a migrációs politikában és a gazdaságpolitikában is.

Volt két olyan jelölt, amelyek Magyarország számára egyértelműen több mint rosszak lettek volna, akik korábban már bizonyították, hogy nem tisztelik a magyarokat. Ezt sikerült megakadályoznunk

– mondta Orbán Viktor Manfred Weber és Frans Timmermans kapcsán. Később kiemelte: véleménykülönbségek továbbra is vannak, ezért a jövőben harcok lesznek.

A kormányfő szerint a közép-európai térség, a visegrádi négyek (V4 – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) szerepe a mostani eseményektől (hogy tudniillik sikerült megakadályozni a csúcsjelöltek bizottsági jelölését) függetlenül is kiemelt.

Ez a szövetség sikertörténetnek számít. Bár vannak más országok is, amelyek együttműködnek egymással, de egyikük sem annyira szolidáris a partnereivel, mint jelenleg a V4-ek tagjai.

 

Tájkép csata után // Landscape after the battle

Tájkép csata után // Landscape after the battle

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. július 2., kedd

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére