Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a fegyver elég erõs lesz Brüsszelben is

Bertha László

2016.10.02. 22:09

13 évvel azután, hogy egy népszavazáson nagy többséggel az Európai Unióhoz való csatlakozásról döntöttünk, ma a magyarok ismét egy európai ügyben hallatták a hangjukat. Nagyszerû eredményt értünk el, mert felülmúltuk az akkori eredményt - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz-KDNP eredményváróján.
BUDAPEST, 22:09

13 évvel azután, hogy egy népszavazáson nagy többséggel az Európai Unióhoz való csatlakozásról döntöttünk, ma a magyarok ismét egy európai ügyben hallatták a hangjukat. Nagyszerű eredményt értünk el, mert felülmúltuk az akkori eredményt – jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz-KDNP eredményváróján.

A miniszterelnök nagyszerűnek nevezte a vasárnapi kvótanépszavazás eredményét, mert

felülmúltuk a csatlakozásról szóló népszavazás eredményét.”

Orbán Viktor beszédében elmondta, hogy az EU-csatlakozásról szóló népszavazáskor 3 millió 56 ezer ember szavazott a belépés mellett, most pedig 3 millió 204 ezernél állnak a nem szavazatok, és nem ismertek még a határon túli magyarok szavazatainak nagy része.

A kormányfő kiemelte, hogy 15 százalékkal többen vettek részt most, mint a legutóbbi európai parlamenti választáson.

A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is”

– jelentette ki Orbán Viktor, aki hozzátette, hogy ma Magyarország önálló döntési joga mellett tízből kilenc ember szavazott.

A nemek kiemelkedő aránya miatt a miniszterelnök bejelentette, hogy alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek a vasárnapi kvótanépszavazás után, mert „az emberek akaratát rögzíteni kell az alaptörvényben”.

Orbán Viktor szerint a kérdés egyszerű, megteheti-e Brüsszel, az európai államok demokratikus közössége, hogy rákényszeríti az akaratát egy olyan tagállamra, ahol azt a résztvevők több mint 90 százaléka ellenzi. A miniszterelnök azt ígérte, mindent meg fog tenni, hogy ez ne történhessen meg.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére