Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: a belügy a törvény teljes szigorával lépjen fel Zagyva György Gyula fenyegetõzése kapcsán

Horváth József György

2017.06.10. 12:33

Nagyon meg fogja szívni a Gulyás Marcihoz dörgölõzõ, antiszemitázó ex-jobbikos. Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy lépjen fel Zagyva György Gyula antiszemita fenyegetõzése ügyében.

Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel"

– közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szombaton az MTI-vel, Hollik István KDNP-s képviselő ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatója után.

Hangsúlyozta, Orbán Viktor az Országgyűlésben több alkalommal is kifejtette, hogy Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van.

Zagyva György Gyula az egyik bírálóját és családját halálosan megfenyegette és többször lezsidózta írásban és telefonon keresztül is.

 

A kormánypártok sem hagyták szó nélkül az ügyet

A kormánypártok szerint nem maradhat következmények nélkül a Jobbik antiszemita botránya. Hollik István sajtótájékoztatóján elmondta, hogy felháborító, ami történt, nem volt még példa a magyar politika történetében ilyen durva antiszemita megnyilvánulásra, ezért a kormánynak állást kell foglalnia az ügyben.

Hangsúlyozta, hogy 2010 óta zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, zsidózni, őket fenyegetni nemcsak megengedhetetlen, hanem bűncselekmény is. Ami történt, az nem maradhat következmények nélkül – hangoztatta, hozzátéve: arra kérik a rendőrséget, hogy a leghatározottabban járjon el az ügyben és vizsgálja ki a történeteket. A kormánynak pedig szerintük állást kell foglalnia.

Kérdésre válaszolva Hollik István elmondta, véleménye szerint bűncselekmény történt, és a kormánynak el kell utasítania azt, ami történt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére