Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Több tonna védőfelszerelés érkezik ma Budapestre

Filipp Dávid

2020.04.27. 12:01

Újabb védőfelszerelések érkeznek a mai nap folyamán – hangzott el az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília országos tisztifőorvos tudatta, hogy már 2583 fertőzöttet tartanak nyilván az országban, újabb 8 ember elhunyt, így összesen 285 főre emelkedett a halottak száma. 498-an viszont meggyógyultak. A mintavételek száma jelentősen nő, több mint 65 ezer mintát vettek és dolgoztak fel. Emelkedő tendenciát mutat ugyanakkor a kórházban ápoltak száma, ma 931 ember van kórházban, 52-en lélegeztetőgépre szorulnak.

Müller Cecília beszélt a maszkok szerepéről is. Tájékoztatása szerint a sebészeti maszkokat az egészséges emberek használják békeidőben, és azért van, hogy a beteget óvja. Más maszktípusok viszont az embereket védik meg a megbetegedéstől. A saját készítésű maszkokról azt mondta, hogy nagyon kevés a bizonyíték arra, hogy milyen hatékonysága van a fertőzés megelőzését illetően.

Kiemelte: aki beteg, az ne menjen sehová, és forduljon orvoshoz.

Fontos, hogy a maszk az orrunkat és a szánkat is eltakarja. Elmondta, hogy a maszk feltevése előtt, illetve a levétele után kezet kell mosni. Kizárólag egyszer használjuk ezeket a maszkokat. Ajánlatos pamutból készíteni a maszkokat, ugyanis azt ki lehet mosni. 60 fok felett elpusztul a vírus, így többször is használni lehet az eszközt. Ugyanakkor az orvosi maszkokat csak egyszer szabad használni, minden levételt követően el kellene dobni.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy kiegyensúlyozott állapotban van az a koronavírusos beteg, aki vérplazma-terápián esett át az elmúlt napokban. Elmondása szerint tervezik, hogy további betegeket is ezzel a módszerrel fognak kezelni.

Müller Cecília szerint három hajléktalanszállón, továbbá 25 idősotthonban jelent meg eddig a koronavírus. Tájékoztatása szerint van olyan intézmény, ahol csak egy fertőzött van. 64-en haltak meg eddig a 25 intézményben a betegség miatt.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy újabb védőeszközök érkeznek Budapestre. A mai nap folyamán 7 teherszállító repülőgép érkezik, amelyek 17 tonna kesztyűt, 16 tonna sebészi maszkot, illetve több tonna más típusú védőfelszerelést hoznak. Továbbá rémhírterjesztés miatt 74 eljárás indult.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére