Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: szeptemberre elérhetővé válik több oltóanyag

888

2020.05.03. 11:53

Az operatív törzs vasárnapi tájékoztatója.

Maruzsa Zoltán, az Emmi államtitkára a holnaptól kezdődő írásbeli érettségikről beszélt.

Az államtitkár szerint nem szabadult el hazánkban a járvány, ennek köszönhetően a megfelelő óvintézkedéseket betartva megkezdődhetnek hétfőtől az érettségi vizsgák. Több mint 84 ezer jelentkező még a holnapi nap folyamán is dönthet arról, hogy valóban szeretne-e most vizsgát tenni, ugyanis mint az államtitkár hangsúlyozta: Nem kötelező, hiszen legközelebb ősszel is lesz lehetőség a vizsgák letételére.

Maruzsa elmondta: A biztonsági intézkedéseknek köszönhetően a kontaktusokat lecsökkentették a felére, az intézményeket kitakarították, és elkészítették a vizsgabeosztást.

 

Az intézmények kapui, ajtói kitámasztva lesznek, hogy folyamatos szellőzés legyen. A termekben egyszerre pedig legfeljebb 10 vizsgázó, vagy annál kevesebb tartózkodik majd. A vizsgázók között pedig legalább másfél méteres távolság lesz

– mondta. Hozzátette: Az intézménybe a maszkviselés kötelező lesz, és a vizsga során is erősen ajánlott. Ezekről a védőfelszerelésekről pedig már gondoskodtak az intézmények.

Kiss Róbert alezredes elmondta, hétfőtől megkezdődik a védekezés új szakasza, az új szabályok értelmében pedig a kijárási korlátozások hatályba maradnak a fővárosban illetve Pest megyében, az ezen kívül eső területeken a strandok, állatkertek, szabadtéri tevékenységek látogathatóak. A sportrendezvények nézők nélkül megtarthatók, amatőr, szabadidősport valamint tömegsporton való részvétel is megengedett. Holnaptól mindemellett köteles mindenki a szájat és az orrát eltakarni a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön.

Az alezredes elmondta, az eddigi összes a járvánnyal kapcsolatos rendőri intézkedés meghaladta a 44 ezret.

Dr. Szlávik János infektológus, a Szent László Kórház főorvosa szerint az elmúlt két hónapban sok mindent megtudtunk a járványról.

Sok mindent tudunk a vírusról, azt is hogy mutálódik. Tanulunk a kezelésekről, vírus ellenes immunterápiákról. Az óvintézkedések azonban elegendőek ahhoz, hogy nagyobb járvány ne alakuljon ki.

– fogalmazott.

A főorvos elmondta, hogy már alkalmazzák a vérplazma-terápiát is,

de várják a szeptembert, ugyanis akkor már elérhető lesz egy vagy két hatékony oltóanyag.
Az infektológus tájékoztatója után köszönetet mondott a magyaroknak.
El nem tudom mondani mennyire hálások vagyunk az embereknek a szeretetért, háláért, megbecsülésért – legyen az egy szó, mondat, ima, ebéd, vacsora –, minden olyan dologért ami megkönnyíti a munkánkat
– mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére