Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Nő a kórházban ápoltak száma

888.hu

2020.09.30. 13:31

Az operatív törzs mai tájékoztatóján a legfrissebb adatok megismerése mellett kiderült, hogy fokozatosan növekszik a kórházban ápoltak száma. Az elhunytaknak krónikus betegségük is volt.

Az operatív törzs mai tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette a Szlovéniai határátlépéssel kapcsolatos mától érvényes, új szabályokat. A szlovén intézkedések közül első helyen említendő, hogy nincs szükségük negatív PCR-tesztre a határátlépéshez azoknak, akik a határ mindkét oldalán földterülettel rendelkeznek, és a határátlépés célja mezőgazdasági, erdészeti tevékenység folytatása. Mentesülnek továbbá a 10 napos házi karantén alól, akik naponta ingáznak, és munkáltatói igazolással rendelkeznek. Mentesülnek azok is, akik Szlovéniában vagy azon áthaladó kereskedelmi célú tevékenységet folytatnak, illetve az ország területén való tartózkodásuk nem haladja meg a napi 12 órát. Ugyancsak mentesülnek a diplomáciai és konzuli képviseletek képviselői, illetve további érintettek.

Kiss Róbert beszámolt arról, hogy tegnap az Örs vezér terén lakossági bejelentésre a rendőrök két olyan személlyel szemben intézkedtek, akik az utasok felszólítása ellenére is megtagadták a maszk fölvételét. Hasonló okokból 21 rendőri intézkedés történt különböző kereskedelmi létesítményekben.
A rendőrség a házi karanténban lévőket is ellenőrzi. Jelenleg 24 ezer 121 személy van házi karanténban.

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy 894 újabb fertőzöttet regisztráltak, s részvétét fejezte ki nyolc személy hozzátartozóinak, akik tegnap elhunytak. Az aktív fertőzöttek száma 19 ezer 806, az összes fertőzötté pedig 26 ezer 461.
Müller Cecília beszélt arról, hogy

nő a kórházban ápolt betegek száma, akik 54 és 78 év közöttiek.

Az elhunytak jellemzően szív- és érrendszeri, daganatos megbetegedésben szenvedtek, amihez társult a koronavírus. Elhangzott, hogy a kórházban ápolt betegek száma nő. Jelenleg 773 középsúlyos vagy súlyosabb állapotban lévő személyt ápolnak az intézményekben. Az enyhébb lefolyású betegségben szenvedők otthon tartózkodnak. 54 beteg szorul lélegeztetőgépre.

Az országos tiszti főorvos szólt arról, hogy 10-12 ezerrel nő a laboratóriumi vizsgálatok száma. A gyanús állapotban lévők számára elvégzik a PCR-tesztet, természetesen mindenkinek ingyenesen.

Holnaptól az iskolákban megkezdik a testhőmérséklet-mérést. Azoknak a gyerekeknek, akiknél a lázmérő 37,8 foknál magasabb értéket mutat, tizenöt perc után újra megmérik a lázát. Ha akkor is magasabb, akkor haza kell menniük.

Müller Cecília emlékeztetett az október 1-jei idősek világnapjára. Felhívta a figyelmet, hogy ők magas kockázatú személyek, akikre nagyon kell vigyázni. Kérte őket, hogy lehetőleg csak olyanokkal tartsanak közvetlenebb kapcsolatot, akikkel egy háztartásban élnek. Vásárláskor pedig a maszk viselése mellett tartsák a szociális távolságot, és a gyakori kézmosásra, valamint a lakás rendszeres szellőztetésére is ügyeljenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére