Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: nem emelkedik jelentős mértékben a fertőzöttek és az elhunytak száma

888.hu

2020.05.04. 11:51

Sikerült stabilizálni a járványt.

Megtartotta napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Az esemény elején Gál Kristóf elmondta, a mai napon 9 órakor – a megfelelő óvintézkedések mellett – megkezdődtek az érettségik, a diákoknak sok sikert kívánt.

Ezt követően Müller Cecília kapta meg a szót, aki ismertette a legfrissebb számokat:

3035 fertőzött, 2054 aktív fertőzött, 351 halott, 630 gyógyult.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy az adatszolgáltatás megváltozott, igyekeztek még informatívabbá tenni az adatokat. Ez visszaköszön a koronavirus.gov.hu oldalon is, ahol az eddigieknél részletesebb bontásban lehet látni a számokat. Többek között bevezetésre került az aktív fertőzött fogalma, ami azt mutatja meg, hogy az adott napon éppen hányan koronásak, tehát az összes fertőzöttből le kell vonni az elhunytak és a gyógyultak számát.

Müller Cecília aláhúzta, Pest megye és Budapest esetében az indokolja a kijárási korlátozások fenntartását, hogy az aktív fertőzöttek 63 százaléka ebben a térségben koncentrálódik.

Az országos tisztifőorvos elmondta, már egy hete nem emelkedik jelentős mértékben sem a fertőzöttek aránya, sem pedig a halottak száma, vagyis sikerült stabilizálni a járványt, ún. egyensúlyi helyzet alakult ki.

Ettől függetlenül az elkövetkező időszakban is óvatosnak kell lenni, mert a vidéki enyhítések nem azt jelentik, hogy véget ért a járvány.

Müller Cecília után Kiss Róbert szólalt fel.

A rendőr alezredes elmondta, a mai naptól elkezdődött a járvány elleni védekezés második szakasza, Budapest és Pest megye kivételével enyhítések léptek hatályba (erről bővebben ITT).

Kiss Róbert beszélt a mögöttünk hagyott hosszú hétvége tapasztalatairól is. Összesen 45 ezer rendőri intézkedést kellett végrehajtani, sokan szegték meg a kijárási korlátozással kapcsolatos magatartási szabályokat is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére