Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Megkezdődik a 16–18 évesek oltása

888.hu

2021.05.04. 15:20

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján György István emlékeztetett, hogy a 16–18 éves fiataloknak legkésőbb május 7-éig kell regisztrálniuk, mert csak érvényes regisztrációval tudnak oltáshoz jutni.

 

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára ismertette az oltási kampány következő fázisát: „elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába, amikor már senki máson nem múlik, hogy ki mikor van beoltva, csak az egyénen, mert az ország, a kormány, az államigazgatás megteremtett minden feltételt ahhoz, hogy mindenki, aki kér, kaphasson oltást. Magyarország bőven vásárolt vakcinát Nyugatról és Keletről, az oltás ingyenes, több ezer oltópont működik, folyamatosan biztosítják a regisztrációt, és lehetővé tették az internetes időpontfoglalást.” Regisztráció: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra; időpontfoglalás: https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas.

Az államtitkár azt mondta, hogy az oltások egyre inkább hozzájárulnak a pandémia harmadik hullámának visszaszorításához, így nagyon gyorsan elérhető, hogy a lakosság nagy része védett legyen, és megszűnjenek a korlátozások. Véleménye szerint ugyanakkor „nem dőlhetünk hátra, az indiai vírus már itt van a szomszédban”, szakértők szerint nagyon gyorsan terjed, és még okozhat meglepetéseket.

Emlékeztetett: azt kérik a fiataloktól és szüleiktől, hogy legkésőbb május 7-éig regisztráljanak, mert csak érvényes regisztrációval tudnak időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásokra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére