Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Maradjunk otthon

Filipp Dávid

2020.03.18. 16:35

A szakemberek azt kérik, hogy aki tud, maradjon otthon!

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy 7 személyt büntettek meg 350 ezer forintra, mert nem tartotta be a nyitvatartási szabályokat. Ismertetése szerint folyamatos az egyeztetés a szomszédos országokkal a tranzitforgalom ügyében. A Bulgária, Románia és Szerbia felé való forgalmat átengedik, hogy a teherforgalom biztosítva legyen. Az ország ellátása pedig biztosítva van.

Közlése szerint továbbra is figyelik azokat tevékenységeket, amelyek a vírusra alapulva megpróbálják megkárosítani a magyarokat. Így folytatják a kereskedelmi egységek ellenőrzését is.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, Magyarországon is a csoportos megbetegedések fázisába lépett a járvány, bárhol jelen lehet a vírus.

Közölte: a kormányzat intézkedései mellett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden nap szakmai értekezletet tart, amellyel segíti az operatív törzs döntéseit. Mindegyik intézkedésnek az a célja, hogy minimalizálják a járvány terjedését, a megbetegedések számát csökkentsék.

Tegnap ötödjére módosították az eljárásrendet, hogy az egészségügyi szakemberek jól tudják ellátni a feladatukat. A sikeres védekezésben nem elég a hatóságok segítsége, elsősorban a lakosság segítségére van szükség.

Ha a magyar emberek nem értik meg az üzenetet, akkor önmagában a hatóságok nem tudják megakadályozni a járvány terjedését. Nagyon fontos a tanácsok betartása – mondta.

Elmondta, sok idős ember van a tömegközlekedési eszközökön. Müller azt kéri, fogadják meg a tanácsokat és vegyék komolyan a járványt, ugyanis ők vannak leginkább kitéve neki.

A fiatalokhoz szólva kijelentette: az oktatás nem állt le, csak átalakult. Elmondása szerint sokan házibulikat rendeznek, de ezt nem szabad, mert segíti a vírus terjedését. Azt kérte, hogy a fiatalok ne menjenek olyan helyre, ahol sokan vannak, főleg kerüljék a zárt tereket. Mossanak gyakran és alaposan kezet.

Müller Cecília továbbá azt kérte: a külföldről hazaérkezők vonuljanak önkéntes karanténba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére