Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: már több mint százan fertőződtek meg a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban

888.hu

2020.04.09. 12:04

Müller Cecília a közeljövőben személyesen is fel fogja keresni az intézményt, hogy megbizonyosodjon róla, az idősotthon dolgozói mindent megtesznek a járvány megfékezéséért.

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs nagycsütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, már több mint százan lettek koronásak a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban.

Müller Cecília újfent kihangsúlyozta a szociális intézmények fenntartóinak (jelen esetben a Karácsony Gergely vezette budapesti önkormányzatról van szó) felelősségét a járvány elleni védekezésben.

Koronavírus: már ötnél jár a halottak száma a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban

Már öten haltak meg a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban a koronavírus miatt – közölte az Origo. A lap információi szerint a csütörtökön közölt új halálesetek között egy újabb olyan idős ember van, aki az otthon lakója volt. Az idősotthonban több mint ötszáz lakó van teljes karanténban, legalább 65-en fertőződtek meg eddig.

Elmondta, hogy a közeljövőben személyesen is el fog látogatni a Pesti úti idősotthonba, hogy megbizonyosodjon róla, az intézmény dolgozói mindent megtesznek a járvány megfékezéséért.

Az országos tisztifőorvos arra is kitért, hogy a következő napokban több mint 2 millió sebészi maszkkal, valamint 300 ezer kesztyűvel fogják segíteni az idősotthonokat.

Müller Cecília az idei húsvét kapcsán kiemelte, ez az ünnep nem olyan lesz, mint általában. Azonban a külső-belső megtisztulásra és a családtagjaink felé kifejezett szeretetre mindannyiunknak szüksége van, ezért ha a megszokottól eltérően is, de üljük meg az ünnepet. A szeretet találékony tud lenni.

Lakatos Tibor a sajtótájékoztatón aláhúzta, továbbra is zajlik az egészségügyi intézmények védőfelszereléssel való ellátása, a mai napon 32 kórházba szállítanak ki védőeszközöket.

A rendőr ezredes tájékoztatása szerint a tegnapi napon négy repülőgép (egy Hongkongból, három pedig Kínából) érkezett Magyarországra. Természetesen a járvány elleni védekezést segítő eszközöket szállítottak.

Lakatos Tibor megerősítette azt az értesülést, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délután fogja bejelenteni a kijárási korlátozással kapcsolatos esetleges változásokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére