Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Két új vakcina lesz elérhető Magyarországon

888.hu, MTI

2021.03.22. 14:30

Két új koronavírus elleni vakcinát engedélyezett az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) – jelentette be az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

 

Müller Cecília elmondta, a közeljövőben a kínai CanShino és a Covishield, az AstraZeneca/Oxford Indiában gyártott vektorvakcinája is elérhető lesz Magyarországon. Reményét fejezte ki, hogy a választék bővülésével a beérkező védőoltások mennyisége is nőni fog, mivel

a védőoltás „az egyetlen kiút a járványból”.

Kifejtette, hogy bár a magyar lakosság 16 százaléka, 1,59 millió ember már legalább az első védőoltást megkapta, a járvány harmadik hullámának rendkívül dinamikus szakaszát éljük, és a megbetegedések legalább 90 százalékát a nagyon fertőző, súlyos megbetegedést okozó brit vírusvariáns okozza.
„Versenyt futunk az idővel, minél több védett személy van, annál inkább le tud csillapodni a járvány” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy fel kell gyorsítani a védőoltások beszerzését és beadását.

 

Március 29-éig érvényben maradnak a korlátozások

Március 29-éig érvényben maradnak a korlátozó intézkedések, a rendőrség szigorúan ellenőrzi a járványügyi szabályok betartását – mondta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert kijelentette: álhír, hogy egyes vállalatok, így például az Auchan Magyarország részére soron kívül biztosítják az oltást. Az oltásokkal kapcsolatos döntések az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport hatáskörébe tartoznak, ilyen döntést pedig egyik sem hozott – közölte.

Ezúton kérjük a médiumokat, hogy hiteles és ellenőrzött információkat tegyenek közzé!”

– tette hozzá. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az előző hétvégéhez képest is jelentősen nőtt a szabályszegések száma, holott a koronavírus-járvány harmadik hullámában különösen fontos a maszkviselésre, távolságtartásra vonatkozó előírások betartása. A szigorított védelmi intézkedések értelmében minden közterületen kötelező maszkot viselni – hangsúlyozta.

Kiss Róbert közölte: a rendőrök a hétvégén 1950 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselés szabályainak megsértése miatt, szeptember 21-e óta pedig 36 999 ilyen intézkedés történt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére