Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Folytatódik az idősotthonok ellenőrzése

888

2020.04.22. 12:17

Csökkent a hatósági házi karanténok száma, augusztus 15-től a duplájára nő a szabad felhasználású diákhitel igényelhető összege, a honvédség pedig tovább folytatja az idősotthonok fertőtlenítését – derült ki az operatív törzs szerdai tájékoztatójából.

Továbbra is folytatódik az idősotthonok fertőtlenítése, amelyet a honvédség végez – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos. A Pesti úti idősotthonban 284 fertőzött van és 28-an hunytak el, az intézményben többszöri szűrés is történt. Elmondta, országszerte 2168-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, 225-en pedig elhunytak, ők valamennyien idős, krónikus betegek voltak, a betegségből felgyógyultak pedig már 295-en vannak.

A tisztifőorvos arra kérte a krónikus alapbetegséggel élőket, hogy fokozottan figyeljenek alapbetegségük megfelelő karbantartására a járvány időszakában.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy 1,3 millió maszkot és 365 ezer kesztyűt szállítanak ki a nap folyamán országszerte a szociális intézményekbe. A szakértő szerint megtörtént a kórházak 50 százalékos ágyfelszabadítása, amely során kizárólag orvosszakmai döntéseket figyelembe véve küldtek haza betegeket. Kizárólag olyan esetekben, ahol nem okoz egészségügyi károsodást a beteg otthoni tartózkodása.

Schanda Tamás államtitkár arról beszélt, hogy sikeresnek tekinthető a digitális átállás, és hogy mindent megtesznek azért, hogy a fiataloknak is segítsenek. Az Információs és Technológiai Minisztérium azt javasolja, hogy a komplex szakmai vizsgákat a szakképzésben még májusban tartsák meg, betartva közben a megfelelő járványügyi óvintézkedéseket.

Az államtitkár arról is szólt, hogy augusztus 15-től a duplájára növekszik a szabad felhasználású diákhitel igényelhető összege, valamint aki szeretne hamarosan nyelvvizsgát tenni, annak lesz rá lehetősége online.

Csökkent a hatósági házi karanténban lévők száma, az elmúlt 24 órában 704 esetben rendelték azt el – mondta Kiss Róbert.

A rendőr alezredes hozzátette, eddig 1181 esetben szegték meg a hatósági házi karantén szabályait és 68 esetben indítottak eljárást rémhírterjesztés miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére