Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Egyre kevesebb új fertőzöttet regisztrálnak

888.hu

2021.04.14. 14:55

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Kiss Róbert és Galgóczi Ágnes ismertette a járványhelyzettel kapcsolatos tudnivalókat.

 

A tájékoztató elején Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elmondta, hogy a házi karantén alól csak PCR-teszt alapján lehet mentesülni, és két negatív teszt szükséges a zárlat feloldásához. Kiemelte azt is, hogy

a védettségi igazolvány nem ad automatikus felmentést a karantén alól.

Ezután ismertette a járványügyi szabályok megsértésével kapcsolatos adatokat.

A rendőr alezredes elmondása szerint kedden 438 emberrel szemben jártak el a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt, valamint 211-en szegték meg a kijárási tilalmat. Ezenfelül Ibrányban egy illegálisan nyitva tartó kocsmát fél évre bezárattak.

A járvány lefolyásának alakulását Galgóczi Ágnes ismertette.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta, hogy hosszú idő után csökkent az aktív fertőzöttek száma. A 14. héten összesen több mint 35 ezer új fertőzöttet azonosítottak, ami több mint 13 ezerrel kevesebb, mint az előző héten volt. A fertőzés mértéke Zala megyében volt a legalacsonyabb, ahol mindössze 2 százalékot tett ki az új fertőzöttek aránya.

Galgóczi Ágnes elmondta azt is, hogy

minden itthoni vakcina hatásos és biztonságos.

Azok az óvodai, iskolai dolgozók, akik az elmúlt két hétvégi oltókörben nem tudtak megjelenni, most szerdán fognak SMS-t kapni.

Az oltópontokon is folytatódik a vakcinálás a Szputnyik és a Pfizer-vakcinával, a háziorvosok pedig AstraZenecát tudnak használni

– ismertette az osztályvezető.

Kérdésre válaszolva azt is világossá tette, hogy

bármelyik védőoltás beadása után is megfertőződhetünk, azonban a betegség súlyos lefolyásának esélye a töredékére csökkenhet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére