Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: a szabályok betartásával elkerülhetőek a szigorúbb korlátozások

888.hu

2020.09.21. 13:00

A napi életet korlátozó szigorítások elkerülése érdekében a bevezetett szabályokat komolyan kell venni. Magyarország és az egészségügy a járványügyi készültség állapotában van – derült ki az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. 

Az ezret követi a napi új esetek száma az elmúlt napokban, de most jellemzően a fiatal korosztály betegedett meg – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos a járványügyi védekezést irányító Operatív Törzs vezetője napi sajtótájékoztatóján.

Az összes pozitív eset túlnyomó többsége a fiatal korosztályhoz tartozik, ők nem rendelkeznek erős tünetekkel, de tovább tudják adni az időseknek a betegséget

– tette hozzá a szakember.

Éppen ezért léptek életbe hétfőtől a szigorú maszkhasználati szabály.

És nem csak felvenni, de helyesen is kell hordani a maszkot azokon a helyeken, ahol azt a jogszabály előírja

– tette hozzá az országos tisztifőorvos, aki azonban azt is hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban a szakemberek jobban megismerték a vírus jellemzőit, ez alapján jöttek arra a tapasztalati következtetésre, hogy

csökkent a betegség lappangási ideje, így két hétről 10 napra csökkent a kötelező házi karantén időtartama is..

Kiss Róbert, az Operatív Törzs ügyeletes központjának helyettese arról beszélt, hogy az új védelmi intézkedések azt a szabályt szolgálják, hogy ne terjedjen a vírus. Az egyéni felelősségről azt mondta, hogy a 6 éven aluliak kivételével mindenki köteles maszkot viselni több helyen, így tömegközlekedési eszközökön és különféle intézményekben. Ugyanakkor szólt a szórakozóhelyek nyitvatartásának korlátozásáról is, amely szerint

23 óra és reggel 6 óra között az üzletekben csak a személyzet tartózkodhat.

A tavasszal – az idősek védelmében – alkalmazott idősávos vásárlási szabályokkal kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta, hogy az Operatív Törzs a járványhelyzet alakulása szerint dönt a szükséges további intézkedésekről.

Szóba került az úgynevezett vírustagadók és oltásellenes mozgalmak erősödése is, az országos tisztifőorvos arra figyelmeztet, hogy az interneten terjedő ilyen megszólalások

megalapozott szakmai véleményeket nem tartalmaznak, és elbizonytalanítják az embereket, ezért mindenkit arra kér, hogy ne terjesszék ezeket a nézeteiket.

Ugyanakkor Kiss Róbert hozzátette:

a rémhírterjesztés továbbra is büntetendő cselekmény, eddig 140 ilyen ügyben indított eljárást a rendőrség.

Felmerült, hogy a háziorvosok nem egységesen irányítják betegeiket tesztelésre, de az országos tisztifőorvos kifejtette, hogy bár az elmúlt hónapokban folyamatosan változott a házorvosok számára készített eljárásrend, ez mindvégig rendelkezésre állt, ugyanakkor minden orvos maga dönt arról, hogy kell-e teszt, vagy sem.

Az ellátáshoz szükséges minden személyi és tárgyi feltétel rendelkezésre áll

- szögezte le Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs szeptember 19-i tájékoztatóján.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem csak a krumpli miatt szavaztak azok a cigányok a Fideszre

Nem csak a krumpli miatt szavaztak azok a cigányok a Fideszre

Az ellenzéknek igazából nincs üzenete a romák számára, a Fidesznek viszont nem csak üzenete, de teljesítménye is van.

Hét ember ellen emeltek vádat a francia tanárgyilkosság miatt

A francia terrorelhárítási ügyészség indítványára az illetékes vizsgálóbíró hét ember, köztük két kiskorú ellen emelt vádat terrorista gyilkosságban való bűnrészesség gyanúja miatt csütörtökre virradóan Samuel Paty tanár kegyetlen megölése ügyében.

Nem velünk vitatkozik Ferenc pápa, hanem Pál apostollal

Nem velünk vitatkozik Ferenc pápa, hanem Pál apostollal

Pál apostol mintha személyesen Ferenc pápának írná a „rómaiakhoz” címzett levelét, amiben sokadszorra, világosan megfogalmazza, hogy a homoszexualitásnál még nagyobb bűn ennek az életformának a propagálása.

„Karnyújtásnyira” a Brexit megoldása, csak mindkét fél kompromisszumkészsége hiányzik

Folyamatos a huzavona, de lassan talán megállapodás születik. Ha másról nem is, de arról igen, hogy mikor üljenek le a tárgyalásokat folytatni a felek.

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A gazdasági növekedés és a munkahelyek védelme azonban felelős döntéseken kell alapuljon. „Mindezt úgy teszi a kormány, hogy nem adósítja el közben a következő nemzedékeket.” De persze a túlköltekezés is egy megoldás lenne, csak abból még egyszer nem kér az ország.

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Karácsony vs. Szaniszló 1:0 vagy 0:1 vagy hogy is van ez... A főváros nem kívánja kommentálni az ingatlanmágnás... jaj polgármester (!) bicikliutakat érintő Facebook-os kirohanását. Viszont felmerül a kérdés: nem egy csapatban játszanak?

7:59 – Ez történt ma

7:59 – Ez történt ma

A vírushelyzet romlik, a Momentum felvett egy humoristát, Macron hadjáratot indít az iszlamista szervezetek ellen, az erzsébetvárosi szájbermester áramlopása pedig olyan mint egy vízbe hajított kavics: egyre nagyobb kört ír maga köré.

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE-tüntetők oldalán

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE-tüntetők oldalán

Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tanárainak és diákjainak a kuratórium vezetőivel vívott harcának a vége, legfeljebb sejtései lehetnek a szemlélőnek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére