Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Önmaga felszámolására készülhet a Jobbik

888.hu

2019.02.01. 16:38

A pénzbüntetések és a közelmúltbeli botrányok nem tettek jót a párton belüli morálnak. Egy kongresszuson dõlhet el, hogy egyben marad-e a párt.

Rendkívüli kongresszust hívott össze a Jobbik elnöke, miután az Állami Számvevőszék (ÁSZ) újra több százmilliós bírságot szabott ki a pártra. Sneider Tamás elmondása szerint két napirendi pontot fognak tárgyalni: az egyik a Jobbik és frakciója megszűnésének a lehetősége, a másik pedig a meghirdetett nemzeti ellenállás folytatása – írja jobbikos értesülésekre hivatkozva a Simicska-árvákból verbuválódott Magyar Hang.

A pártelnök szerint a legújabb ÁSZ-büntetés miatt már egymilliárd forintra emelkedett Jobbikra kirótt büntetések mértéke. Mint arról tegnap írtunk, a Jobbiknál számos, kampánypénzekkel kapcsolatos szabálytalanságot tárt fel a pártok gazdálkodása felett őrködő ÁSZ.

A Jobbik és Gyurcsányék is tiltott támogatást fogadtak el a kampány során

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése során a Demokratikus Koalíciónál (DK), a Jobbiknál, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnál (MKKP) és az MSZP-Párbeszédnél tárt fel szabálytalanságokat.

A lényeg, hogy a Jobbik 136,4 millió forint tiltott támogatást fogadott el. Ez azt jelenti, hogy az ÁSZ javaslata alapján a párt állami támogatásából kétszer ennyi pénzt vonnak el (az összeg egyik része a büntetés, a másik pedig pénz visszafizetése).

Ehhez jön még a Jobbik 2017-es, év végi büntetése, amely meghaladja a 660 millió forintot. Ezt a pártnak azért kell befizetnie, mert szinte ingyenesen fogadtak el plakáthelyeket Simicska Lajos nagyvállalkozótól.

A közelmúltban a Jobbik antiszemita és rasszista botrányokba futott bele. Az esetek sora

Az ÁSZ-büntetés és a botrányok megtörték a jobbikosok harci vágyát. A decemberi és januári tüntetések még adtak némi erőt a tagságnak, ám egyre többen nehezményezik a Soros-féle baloldali pártokhoz – így Gyurcsányhoz is – való nyílt közeledést. Egy jobbikos forrásunk szerint

elfogyott az erő és a küzdeni akarás. A közösség a szétesés határán van."

A kongresszus pontos látleletet nyújthat a Jobbik állapotáról, arról, hogy ez a letargia általános jelenség-e a párton belül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére