Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Önkéntes egészségügyiseket toboroznak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez

888.hu

2020.03.16. 11:20

Felhívást tett közzé az Emmi, amelyben a koronavírus-járvány elleni védekezéshez keresnek önkéntes egészségügyi szakembereket a magánellátási szférából, várják az orvosegyetemi, egészségügyi közép- és felsőfokú képzések hallgatóinak és olyan területeken dolgozó szakembereknek a jelentkezését, ahol még nincsenek fertőzöttek.

Mivel nagy számban kerülnek karanténba olyan egészségügyi dolgozók, akik kapcsolatba kerültek koronavírus-fertőzöttekkel, és mert az egészségügyi kormányzat más területeken foglalkoztatja azokat az idősebb szakembereket, akiknél a megfertőződés az átlagosnál nagyobb egészségügyi kockázatokkal jár, az Emmi önkéntes programot hirdetett, hogy minél több embert állíthasson a koronavírus elleni első védvonalba.

„A hétvégén hazánkban is a közösségi terjedés szakaszába ért a járvány és rohamosan szaporodik a megbetegedettek száma. Az egészségügyre nehezedő nyomás azért is óriási, mert idős kollégáink sérülékenyebbek a vírussal szemben, ezért nemcsak a betegek gyógyítását, hanem az ő védettségüket is szeretnénk biztosítani. (...) A koronavírus elleni védekezés, a járvány megfékezése, a károk enyhítése csak összefogással és a közösség érdekének előtérbe helyezésével lehetséges. Az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt a közvetlen betegellátásból kieső orvosok és szakdolgozók pótlására önkéntes programot hirdetek meg” – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán közzétett minisztériumi felhívás.

Olyan 18-49 év közötti szakemberek jelentkezését várják, akik:

  • közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt, orvos-, fogorvos-, gyógyszerészhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói,
  • rezidensek és szakorvos-jelöltek,
  • a lecsökkent forgalmú ellátóhelyeken dolgozó orvosok, szakápolók,
  • továbbá a magánellátóhelyeken dolgozó egészségügyi szakemberek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére