Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ön szerint hány nõ, kisgyerek és idõs migráns érkezett Európába?

888.hu

2016.08.01. 11:28

Elárulom: a bevándorlók 72 százaléka fiatal férfi. Õk egy idegen kultúrába kerülve, munka nélkül és lekötetlen energiákkal frusztráltak lesznek, s ez agresszióhoz vezet.

Fiatal férfiak, akik nem robbanó övet vagy mellényt viselnek, hanem késsel, baltával, vagy éppen újraélesített színházi pisztollyal gyilkolnak. Honnan ered az a rengeteg agresszió, amit az Iszlám Állam ideológiájának szikrája belobbant? Milyen stresszre, milyen frusztrációra épít a gyűlölet?

Magyarország legismertebb kriminológusa, Tamási Erzsébet szerint a válasz egyáltalán nem bonyolult. 

Kiindulópontként elég, ha a nemek közötti arány felborul egy közösségben, és túlsúlyba kerülnek a fiatal férfiak, ahogy ez megtörtént az arab világban, vagy ahogy megindult a folyamat Svédországban, Németországban és Franciaországban.

 

Európában Svédország az egyetlen olyan ország, ahol a férfiak száma megelőzi a nőkét, ráadásul a 15-25 év közötti férfiak száma 108 a 100-hoz, ami rendkívül magas. Ez nem a születés, hanem a bevándorlás miatt van. 

A hivatalos statisztikák szerint 1749 óta a svéd társadalomra mindig is egy enyhe női többség volt jellemző, azonban a tavalyi migránsáradat jócskán megbolygatta a több évszázados trendet. Ugyanis a legfrissebb statisztikák szerint mostanra már egy jelentősebb férfi többség alkotja a társadalmi összetételt, amely a tavalyi bevándorlási hullám kapcsán nem is meglepő. Svédországban tavaly mintegy 163 ezer migráns adott be elbírálási kérelmet, melynek mindössze csak harminc százaléka volt nő. 
A bevándorlók 72 százaléka fiatal férfi, 13 százaléka nő, és 15 százaléka gyerek, az utóbbiak főleg kamaszok. Ahol több a fiatal férfi, akik ráadásul nincsenek lekötve, az energiáik valahol helyet fognak keresni maguknak.

Továbbá bekerülnek egy idegen kultúrába, ahol nem ismerik a nyelvet, a szokásokat, ami frusztrációt okoz náluk. Olyan környezetből érkeznek, amelyben az agresszió napi természetességgel működik, viszont nagyon szigorú a rend. Ennek a következménye, amit most elszórtan látunk, és ez nem fog megállni – véli Tamási Erzsébet kriminológus.

Tamási Erzsébet kijelentette: olyan magas nemi erőszak arány, mint amilyen Svédországban van, sehol máshol nincs a világon, és nincs a földön még egy ország, ahol ezt így elhallgatnák – mégpedig képmutatásból.

A kriminológus arról is beszélt, hogy ahol nem ez a demográfiai arány, ott is előfordul az erőszak. Ennek több oka van. Az egyik problémának a munkanélküliséget nevezte; a férfiidentitás alapja ugyanis az aktív tevékenység: munka és pénzkeresés.

A másik a házasság és apaság – aminek hiánya frusztrációt okoz. További problémát okoz a kimaradás a közösségből, márpedig ha egy közösség nem szab határokat, nem határozza meg, hogy milyen identitást fogad el, és tart normálisnak, akkor az a konfliktus melegágya. A férfiak ekkor társakat keresnek maguk mellé, ugyanis ők „bandában” léteznek, hasonszőrűekre, csoportra van szükségük.

Mindezek következménye egyrészt az agresszió, másrészt a depresszió, s ez nem csak a bevándorlókra jellemző, hanem bárkire, aki ezekkel a problémákkal küzd – hangsúlyozta Tamási Erzsébet.

Az ember az ismeretlenre, a meg nem értett információra, arra, amitől fél, kétféleképpen reagál: védekezik vagy támad. S minél szorultabb helyzetben van, annál inkább előjönnek ezek a primitív reflexek.

A migráns népesség

2014. január 1-jén 33,5 millió olyan ember élt az EU-28-ban, aki e területen kívül született, 17,9 millióan pedig az Unió területén születtek ugyan, de később másik uniós tagállamba költöztek. A tagállamok közül csak Írországban, Magyarországon, Szlovákiában, Luxemburgban és Cipruson haladta meg a más uniós tagállamokban született lakosok száma a harmadik országban születettekét.

(MTI, ksh.hu, europa.eu, statisztika.hueurostatstatistic)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Berlusconi: aggódom

Berlusconi: aggódom

A Forza Italia (FI) vezető politikusa, Silvio Berlusconi aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Olaszországban visszatérhet az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Lega koalíciója. Matteo Salvini elszámolta magát?

Turizmus: állva hagytuk Ausztriát

Turizmus: állva hagytuk Ausztriát

Gyorsabban nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon, mint a sógoréknál.

Egymásnak feszült Trump és Macron

G7-csúcs a délnyugat-franciaországi Biarritzban.

Százféleképpen készíthetik, és mindig finom

Százféleképpen készíthetik, és mindig finom

Ilyen volt az ötödik budapesti Sóletfesztivál.

Publik Ligája: Bohár Dani vs. Apáti Bence

Publik Ligája: Bohár Dani vs. Apáti Bence versenyez a „gender” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

Kikapott a Ferencváros

Valami ma nagyon hiányzott a zöld-fehéreknél.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére