Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olyan forgatókönyv nem lehetséges, hogy a növekedés nem éri el az 5,5 százalékot

888.hu

2021.09.29. 11:55

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, hogy a 7,5 százalékos növekedés sem elképzelhetetlen.

 

Gulyás Gergely közölte, hogy a tegnapi kormányülésen áttekintették az aktuális gazdasági kérdéseket. A kormány célkitűzése az volt, hogy amennyiben a magyar gazdaság 5,5 százalékos gazdasági növekedést ér el, akkor 2022-ben a gyermeket nevelő mindkét szülő visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadót.

A kormány megállapította, olyan forgatókönyv nem lehetséges, hogy a gazdaság növekedése nem éri el az 5,5 százalékot. A Pénzügyminisztérium szerint akár a 7,5 százalékot is elérheti, ami a rendszerváltás óta nem látott bővülés lenne.

Gulyás úgy véli,

szinte biztosra lehet venni, hogy az érintettek visszakapják az idén befizetett szja-t.

Arról is beszélt, hogy pontosan kik és mekkora összeget kaphatnak vissza 2022 elején. Az ország valamennyi dolgozó polgárának komoly érdemei vannak abban, hogy a magyar gazdasági növekedés a legmagasabb lehet az elmúlt 31 évben.

A kérdés, hogy mennyivel tudjuk túlszárnyalni az 5,5 százalékot”

– tette hozzá. Reméli, hogy a járványhelyzetben sem következik be olyan változás, amely a gazdaságra nézve negatív következményekkel járna.

A miniszter beszámolt róla, hogy tegnap meghallgatta a Külügyminisztériumot az orosz gázzal kapcsolatban. Elmondta, hogy sikerült egy 10+5 éves szerződést kötni a Gazprommal.

Ez biztosítja a rezsicsökkentés vívmányainak a megőrzését.”

 

Hozzátette, hogy a megkötött szerződés kedvezőbb, mint a most lejáró volt. Így továbbra is az egyik legalacsonyabb gázárat fizetik majd a magyar fogyasztók. Ez annyit jelent, hogy évi 4,5 milliárd köbméternyi gáz érkezik a déli és az osztrák útvonalon.

Kiemelte, hogy ez a megállapodás azért is óriási jelentőségű, mivel az utóbbi hónapokban a nemzetközi piacokon korábban nem látott energiaár-emelkedés következett be.

Gulyás kiemelte, hogy a hazai gáztározók 83 százalékosan vannak feltöltve. Ha az ellenzék vágya teljesülne, akkor 386 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy átlagos háztartásnak – ismertette.

2013 óta átlagosan 2 százalékkal csökkent a távhő és a gáz ára Magyarországon.

Ma a magyar fogyasztók az egyik legalacsonyabb energiaárakat fizetik Európában.”

 

Elmondta, hogy Magyarországnak raktározni is sikerült jelentős mennyiségű gázt. Ma az európai uniós tagállamok között a hetedikek vagyunk ebben a rangsorban.

A vírushelyzettel kapcsolatban elmondta, hogy

továbbra is az egyetlen hatékony fegyver a vírus ellen az oltás”.

A rendelkezésre álló kapacitások Magyarországon korlátlanok, hatféle oltóanyag közül lehet választani.

A negyedik hullám küszöbén a miniszter arra kért mindenkit, hogy oltassa be magát.

Tájékoztatott, hogy

holnap kihelyezett kormányülést tartanak Hajmáskéren, ahol a haderőreformról lesz szó, továbbá a kormány egy a németekkel közös hadgyakorlatot is megtekint.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére